Ad
< terug

Choukoud wil in 2019 Rotterdam marathon zonder mentale druk lopen. (Audio)

31 december 2018 (0 reacties)

Khalid Choukoud werd vandaag in een sterk internationaal deelnemersveld vierde in de Sylvestercross van Soest. Hij toonde zich tevreden na afloop.

“Het EK cross in Tilburg was voor mij erg slecht.Achteraf gezien was ik er totaal niet in vorm en had ik er niet moeten starten. Hier in Soest was ik weer Khalid Choukoud de beste crosser van Nederland”

Het jaar 2018 was mentaal en sportief gezien een lastig jaar voor hem. De val in de Rotterdam marathon heeft er enorm ingehakt. Choukoud kwam na een val bij de start van de Rotterdam marathon dit jaar nooit meer echt in zijn ritme en moest na ruim dertig kilometer de wedstrijd verlaten.Pas na de Tilburg Ten Miles in het najaar keerde de topvorm terug. Het jaar 2019 wordt het belangrijkste jaar ooit voor mij aldus Choukoud. Hij wil zich kwalificeren voor de Olympische marathon in Tokyo. De Rotterdam marathon wil ik zonder druk lopen en feitelijk alleen maar uitlopen. Ik wil weer weten wat het is om een marathon te finishen. Mijzelf druk opleggen werkt bij mij averechts. In een najaarsmarathon wil ik mij dan kwalificeren voor Tokyo 2020. Beluister hieronder het interview met Choukoud

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *