Ad
< terug

Dame Tasama krijgt groen licht van de IAAF

20 november 2018 (0 reacties)

Midden vorige week ontving de KBAB een bevestigend bericht van de IAAF: Dame Tasama kan vanaf heden aantreden in een Belgisch shirt tijdens internationale kampioenschappen.

Dame Faisa Tasama heeft een lange lijdensweg afgelegd alvorens dat korte berichtje in de mailbox van de atletiekbond belandde. Als Ethiopische vluchteling kreeg hij nooit een Belgische identiteitskaart uitgereikt. Dame toonde zich seizoenen lang de beste afstandsloper met verblijf op Belgische bodem, maar in tegenstelling tot zijn gewezen landgenoten als pakweg Atelaw Bekele (later Europees veldloopkampioen) en Almensh Belete, werd zijn naturalisatie-aanvraag telkens weer opzij geschoven.

De laatste jaren veranderde er heel veel voor Dame: er was niet alleen een lange competitie-afwezigheid vanwege blessures, hij trouwde ook met Almensh Belete en werd vader van Eden. Dame verkreeg uiteindelijk ook de Belgische nationaliteit maar dat viel net samen met het moment dat de IAAF besefte dat er iets moest gebeuren tegen de ongebreidelde nationaliteitentransfers.

Lees hier verder

Noot redactie hardloopnieuws.nl
In Nederland wacht in een soortgelijke situatie Mohammed Ali al maandenlang op uitsluitsel van de IAAF. Bekijk hier ons interview met hem

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd