Ad
< terug

Danny Koppelman geeft met toptijd jarige Hardenberg City Run een prachtig cadeau. (uitslagen)

19 mei 2019 (0 reacties)

Het was een uitzonderlijk mooi moment op de markt in Hardenberg. Voor het eerst in de historie van de Vrieling Hardenberg City Run finishte een atleet in de halve marathon binnen de 1.10.00. De 23-jarige Danny Koppelman verpulverde met een tijd van 1.07.11, het bestaande parcours met meer dan drie minuten. Ook bij dames werd de organisatie verrast met een nieuw parcoursrecord. Bettine de Vries liep met 1.23.56 het parcoursrecord van Hinke Schokker uit de boeken. De wedstrijden werden gelopen onder mooie weersomstandigheden

De vijftiende Vrieling Hardenberg City Run kreeg met de winst van Koppelman wat het verdiende, een prachtig verjaardagscadeau voor deze Sallandse voorjaarsklassieker. De tijd van Koppelman betekende voor hem ook nog eens een nieuw persoonlijk record. “Dat was het doel ook” aldus Koppelman na afloop. De tweede plaats was voor de Belgische atleet Davy Stieperaere. Hij finishte met een tijd van 1.10.58. Hij sprak vol bewondering over de jonge winnaar. “Het is te zot hoe hard hij ging”, aldus Stieperaere in smeuïg Belgisch. “Het is zelfmoord als je hem gaat volgen dat is niet te doen”. De derde plaats was voor de voormalige Nederlandse wereldtopper op de 1500 mtr Gert Jan Liefers. “Ik loop alleen nog voor het plezier, wat een mooi parcours hier”, aldus Liefers.

Dames
Bij de dames zegevierde Bettine de Vries. Zij was content met haar tijd van 1.23.56. “Dat is net geen persoonlijk record maar ik ben wel ontzettend blij met het nieuwe parcoursrecord” was haar commentaar na afloop. De tweede plaats was voor Gerja Zielman die met een tijd van 1.28.42 het zilver opeiste. De derde plaats was voor Gerda de Jong in 1.34.33.

Markt_Hardenberg


Sfeervol.
In een bijzonder sfeervolle ambiance werden ook de jeugdwedstrijden, de vijf en de tien kilometer tot een groot succes voor de organisatie die haar vijftienjarige jubileum vierde. De Nederlands kampioen korte cross Nick Marsman liep zijn laatste wegwedstrijd. Hij vertrekt naar team4Mijl en richt zich daar op de nationale baanwedstrijden. De stylist liep naar de winst op de vijf kilometer en realiseerde een sterke winnende tijd van 15.27. De vijf kilometer was ook uitermate sterk bezet met een tweede plaats voor Erik Driesen in 15.37. De derde plaats was voor Michiel Veldman in 16.00. Bij de dames was er een mooie winst voor een ander talent uit de ACO-atletengroep. Naomi Heideman liet de chrono’s stilstaan op 19.00 minuten. De tien kilometer werd gewonnen door Jan Schra.De Zwollenaar liep vrijwel solo naar de eindstreep op de markt. Hij realiseerde een tijd van 34.20 gevolgd door Hac atleet Gert Jan Stevens in 34.28. De derde plaats werd opgeëist door Ruud Schuurink in 34.30. De Belgische Lies Deruddere was bijzonder verguld met haar winst bij de dames. Ze liep een tijd van 39.54.

Opwaartse trend
“We zijn bijzonder tevreden met deze editie”, aldus voorzitter Christiaan Kuiper. “We hadden meer dan 2000 inschrijvingen en dat is weer zoals we dat hier in Hardenberg gewend zijn. Overal zie je dat evenementen toch wat teruglopen in aantallen, dan moet je tevreden zijn dat we opnieuw voorbij de 2000 deelnemers gaan. De halve marathon wordt steeds populairder en juist daar hebben we veel op ingezet. Het prachtige parcours door het Vechtdal is een belangrijk uithangbord van onze wedstrijd”. De wedstrijd in Hardenberg werd bijgewoond door een talrijk publiek. Het startschot werd gegeven door wereldkampioen BMX Niek Kimmann.

Bekijk hier alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *