< terug

Dertiende Texelse halve marathon.

23 september 2019 (0 reacties)

Komende zondag 29 september wordt de 13e Texel Halve Marathon gelopen. Dit jaar zal de start worden verricht door de Texelse deelnemer Piet Bakelaar. Als blijk van waardering voor zijn grote inzet voor de atletiek op Texel komt hem deze eer meer dan toe. De herinrichting van de Groeneplaats is voor de organisatie aanleiding voor een nieuwe publieksvriendelijke finish. Deelnemers zullen finishen op een podium midden op het plein te midden van de aanwezige toeschouwers. Als laatste zullen Kees & Co het nieuwe podium betreden om het jaarlijkse Texelse loopfeestje met een gezellig optreden te ‘finishen’.

Piet Bakelaar pionier van de atletiek op Texel

Met veel inzet en passie is Piet al jaren een actief lid en één van de stuwende krachten achter de  Atletiek Vereniging Texel. Bij de lopers op het eiland en daarbuiten geniet hij bekendheid als organisator van vele hardloopwedstrijden gedurende de zomermaanden en het voorjaar. Piet is de trekker van oudste loopwedstrijd op het eiland, de jaarlijkse Halve Marathon De Waal. Meer dan genoeg reden voor de organisatie om Piet dit jaar de start te laten verzorgen van het grootste loopevenement op het eiland.

Daarnaast heeft Piet Bakelaar vanaf de 1e Texel Halve Marathon meegelopen. Met zijn 74 jaar is hij tijdens zijn 13e deelname ook nog eens de oudste Texelaar van het deelnemersveld. Zijn naam is dan ook als 4e naam op de achterzijde van het jaarlijkse lopershirt terug te vinden. Dat betekent dat slechts 3 deelnemers ouder zijn dan Piet.

Vernieuwde finish op podium

Ten opzichte van de eerste edities is de finish op de Groeneplaats al eens verplaatst in het verleden. De nieuwe situatie op de Groeneplaats heeft de organisatie doen besluiten om een verfrissend idee te introduceren: lopers die finishen op een podium, goed zichtbaar voor het publiek. Als vanouds zullen de deelnemers door de speaker voor de finish vocaal worden onthaalt. Te midden van de aanwezige toeschouwers gaan ze op het finish-podium hun ‘moment of fame’ in ontvangst nemen. Naast het podium is er een ruimte ingericht waar de lopers even rustig kunnen bijkomen en herstellen.

Feestelijke afsluiting met optreden Kees & Co

Na de finish van de laatste loper zal het finish-podium worden ingezet voor de huldiging van de winnaars om daarna meteen door te gaan met een dynamisch optreden van de, op Texel, bekende artiest Kees Klaasen. Met zijn band Kees & Co zal hij de gezelligheid op het plein een nieuwe impuls geven om hiermee het grootste hardloop evenement op Texel feestelijk af te sluiten.

De organisatie en vrijwilligers

De organisatie van de Texel Halve Marathon is ook tijdens de 13e editie in handen van het organisatiecomité binnen de stichting Texel Atletiek (STA). Voor de realisatie van het loopevenement wordt samengewerkt met de AV Texel, Gemeente Sport Texel en de vele vrijwilligers van Texel en uit Den Helder. In totaal zullen meer dan 150 vrijwilligers klaar staan om deelnemers en toeschouwers van de Texel Halve Marathon op de laatste zondag van september weer een prachtige beleving te bezorgen.

Over Texel Halve Marathon

De Texel Halve Marathon is een loopevenement op het eiland Texel. De start is uniek; alle deelnemers, zowel die aan de Halve Marathon en 10 Kilometer vanaf de TESO veerboot en vanaf ’t Horntje, als ook de deelnemers van de 6 van Den Hoorn, starten gelijktijdig op het signaal van de misthoorn van de TESO veerboot. Naast de unieke start dragen de mooie route en de vele enthousiaste toeschouwers veel aan de bijzondere beleving bij. Het parcours bevat de Texelse elementen zoals duin, strand, bos en platteland. Voor toeschouwers is er een speciale fietsroute. Zij kunnen genieten van hun favoriete deelnemers en de mooie Texelse omgeving. Alle deelnemers finishen in het gezellige centrum van Den Burg waar zij worden herenigd met hun persoonlijke volgers.

De 13e editie van de Texel Halve Marathon zal plaatsvinden op zondag 29 september 2019. De Texel Halve Marathon en De 6 van Den Hoorn zijn initiatieven van de stichting Texel Atletiek.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *