Dickson Chumba en Birhane Dibaba winnen Tokio marathon (Uitslagen)

25 februari 2018 (0 reacties)

De Tokio marathon werd vandaag gewonnen door de Keniaan Dickson Chumba.Hij won met een tijd van 2.05.30 en verbeterde daarmee niet het parcoursrecord van Wilson Kipsang.

Opmerkelijk was de tweede plaats in 2.06.11 van de Japanner Yuta Shitara. Het betekende voor hem een verbetering van zijn persoonlijk met maar liefst drie minuten! De tijd van Shitara is tevens een nieuw nationaal record. De lange afstandsloper maakte vorig jaar al indruk met een persoonlijk record in de halve marathon.Hij liep toen een tijd van 60.07. Chumba was in 2014 en 2015 ook al winnaar van de Tokio marathon. Er is een derde plaats voor Amos Kipruto met een tijd van 2.06.33. Wilson Kipsang verdween al na 15 km uit de wedstrijd.Bij de dames ging de winst naar Birhane Dibaba.Ook zij verbeterde het parcoursrecord niet.De tweede plaats was voor Ruti Aga,zij liep een tijd van 2.21.19. Grote indruk maakte de Amerikaanse Amy Cragg met een derde plaats.Zij verbeterde met 2.21.19 haar eigen persoonlijk record met maar liefst negen minuten!

Geen parcoursrecords
In 2017 liepen de Kenianen bij zowel de mannen als de vrouwen een parcoursrecord: Wilson Kipsang kwam bij de mannen tot 2:03.58, tevens de snelste tijd ooit gelopen in Japan; bij de vrouwen bleef Sarah Chepchirchir met 2:19.47 als eerste vrouw in Tokio onder de 2 uur en 20 minuten.