< terug

Dinsdag 1 September 2020 Heidekamppark Time Run

24 april 2020 (0 reacties)

Foto Robert Pepels

De Stichting Ultraloop Stein heeft besloten dat de zevende Heidekamprun in Urmund op 1 september te organiseren. Als eerste hardloopwedstrijd willen de organisatie het evenement organiseren volgens de regels van de anderhalve-meter-samenleving. De organisatie laat een en ander weten in een persbericht aan onze redactie

De wereld bevindt zich momenteel in een onzekere situatie die niet te overzien is. De enorme impact van COVID-19 (coronavirus) raakt iedereen, zo ook de sport- en evenementenbranche. De gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staan bij ons op de eerste plaats. Het is daarom aan ons om onze verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden.

Gezien de laatste ontwikkelingen rondom COVID-19, is door het bestuur van de Stichting Ultraloop Stein besloten om de 7e Heidekamppark 5 km Run d.d. zondag 5 Juli 2020 onder voorbehoud te verplaatsen naar dinsdag 1 September 2020. Hierdoor zal dit de eerste wedstrijd zijn op de hardloopkalender.  De opzet van de wedstrijd wordt aangepast om te voldoen aan de ‘anderhalve-meter samenleving’ in de vorm van een tijd-run.

Om te voldoen aan de huidige regelgeving zal het volgende protocol gehandhaafd worden:

  1. Start zal zijn om 19.00 – 19.30.
  2. Om de minuut zal gestart worden en moet men 2 ronden lopen van 2,5 km.
  3. De startvolgorde zal bepaald worden op basis van het te verwachten doeltempo van iedere individuele hardloper, waardoor het onderling inhalen van lopers nauwelijks voor zal komen. 
  4. Er zullen maximaal 30 deelnemers worden toegelaten in volgorde van inschrijving.
  5. Start opstelling zal geschiede door middel van een krijtstreep voor de finish verdeeld in 30 start vakken met onderlinge afstand van 2 meter.
  6. Wanneer men een deelnemer inhaalt op het parcours dan rechts passeren en de  1 ½ meter afstand bewaren.
  7. Er zal minimaal plek zijn voor toeschouwers, afhankelijk van wat de regelgeving vanaf 1 september toelaat. In de praktijk kunnen 2 toeschouwers plaatsnemen achter het 2 meter 50 cm lange dranghek met onderlinge anderhalve meter afstand, er zullen 50 dranghekken worden geplaatst.

Wanneer de Nederlands Regering en het RIVM de termijn verlengen dan zal de Heidekamppark 5 km run wederom plaatsvinden op Zondag 4 Juli 2021.

Meer info via www.ultraloopstein.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *