Ad
< terug

DSW Bruggenloop Rotterdam; kom over de brug(gen)!

1 augustus 2018 (0 reacties)

Zondag 9 december vindt de DSW Bruggenloop Rotterdam plaats. Dit unieke, winterse loopevenement, dat een parcours heeft van 15 km en deelnemers over zes bruggen in Rotterdam voert, wordt gezien als de feestelijke jaarafsluiter op de hardloopkalender.

Vandaag is de inschrijving officieel geopend voor iedereen. Dinsdag 31 juli hebben de deelnemers die in 2017 stonden ingeschreven als eerste de mogelijkheid gekregen om in te schrijven. Opnieuw is dit winterse loopevenement een groot succes, gezien de vele inschrijvingen van de afgelopen 24 uur. De verwachting is dat er wederom 12.000 deelnemers aan de start staan.

In 2017 kende het evenement helaas een afgelasting door de hevige sneeuwval. Op 9 december wordt daarom ‘opnieuw’ de 30ste editie georganiseerd. Er wordt gestart vanaf een nieuwe locatie; bij parkeerplaats P5C aan de Piet Smitkade. Het parcours blijft gelijk aan het plan van vorig jaar. Mede door de afsluiting van de Maastunnel wordt er niet over de Erasmusbrug gelopen. Via de Willemsbrug wordt de Maas overgestoken en lopen de deelnemers via de Maasboulevard en het Toepad richting de Van Brienenoordbrug. Deze kuitenbijter is de laatste brug op het parcours. De finish is zoals de afgelopen jaren gelegen aan de Olympiaweg, ter hoogte van Stadion Feijenoord.

Familiehuis Daniel den Hoed
Elk jaar wordt er een goed doel gekoppeld aan de DSW Bruggenloop Rotterdam. Voor deze editie is er gekozen voor Familiehuis Daniel den Hoed. Het Familiehuis biedt al 27 jaar logeergelegenheid aan familieleden van kankerpatiënten die worden behandeld in het Erasmus MC. Door de verhuizing van het ziekenhuis naar het centrum moet het Familiehuis noodgedwongen een nieuw huis betrekken en hier is geld voor nodig.

Als deelnemer kan men het Familiehuis de brug over helpen door het doen van een donatie tijdens inschrijving, een eigen actiepagina aanmaken of door de aankoop van een hip armbandje of een speciaal doosje Rotterdamse snoepjes. Op deze manier wordt een sportieve prestatie geleverd, die de deelnemers verbindt en samenbrengt. Net als wat er ook in het Familiehuis gebeurd waar letterlijk een brug wordt geslagen tussen patiënt en familie. “Kom over de brug voor het Familiehuis!”

Inschrijven
Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en op een bijzondere, winterse manier de bruggen in Rotterdam wil verslaan, is de DSW Bruggenloop Rotterdam op zondag 9 december een absolute must. Inschrijven kan vanaf vandaag via de website op www.bruggenloop.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *