< terug

Dwingelderveldloop gaat niet door.

14 oktober 2022 (0 reacties)

De elfde editie van de hardloopwedstrijd Dwingelderveldloop gaat op dertig oktober niet door. Natuurmonumenten verleent geen toestemming dat meldt vandaag de organisatie op haar website.

Vanaf dit voorjaar zijn wij druk bezig geweest om de 11e editie van de Dwingelderveldloop 2022
te organiseren.Dit keer zonder de beperkingen vanuit corona, waar wij vorig jaar rekening mee moesten houden.Tot onze spijt hebben wij een zwaar besluit moeten nemen, waarover wij jullie als volgt berichten.

De Dwingelderveldloop 2022 gaat helaas niet door.

Al vroeg in het jaar hadden wij contact met de vergunningverleners. Wij zijn pas recent op de hoogte gesteld dat 1 vergunningverlener geen akkoord geeft op de door ons voorgestelde routes. Routes die voor een groot deel dezelfde paden volgen als voorheen. Wij hebben nog geprobeerd naar alternatieven te zoeken. Helaas liepen wij telkens tegen dezelfde beperkingen aan.

Het feit dat dit bericht ons zo kort voor de geplande datum bereikte, gaf ons geen ruimte meer om met de noodzakelijke aanpassingen een evenement te organiseren dat voldoet aan de door ons beoogde uitstraling en kwaliteit.

We gaan door met de organisatie en richten ons nu op de editie van 2023

Hoe moeilijk het besluit ook was, we gaan door. We richten onze blik op 2023. En we zoeken wederom in een vroeg stadium contact met de vergunningverleners. Alles is erop gericht om tijdig de routes zeker te stellen, zodat we een prachtig loopevenement neer kunnen zetten. Met mooie routes op verschillende afstanden.Wij hopen dat jullie vertrouwen houden in onze prachtige loop en volgend jaar opnieuw open staan voor deelname.Wij, als organisatie zetten er graag de schouders weer onder. Zodat we met elkaar in 2023 op het schitterende Dwingelderveld een mooi sportief evenement kunnen beleven.”
Einde persbericht

Pijnpunt zijn de fietspaden
Pijnpunt is het fietspad over de heide, tussen de sterrenwacht en de schaapskooi. “Natuurmonumenten wil ons niet over fietspaden hebben. Dan moet het over zandpaden.” Volgens de organisatie doet dat afbreuk aan de Dwingelderveldloop. “We gingen jaren geleden al eens een stukje over een zandpad, maar bij het uitzetten van de route stond daar vijftien centimeter water.”

Lees hier verder

 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *