Ad
< terug

Eliud Kipchoge wint prestigieuze Laureus Award

18 februari 2019 (0 reacties)

Eliud Kipchoge (KEN) is bekroond met de Exceptional Achievement Award van de Laureus Academy vanwege zijn baanbrekend wereldrecord in de marathon van Berlijn. Kipchoge werd genomineerd na een opvallend jaar waarin hij het wereldrecord marathon aanscherpte met tijd van 2:01:39. 78 seconden sneller dan het vorige wereldrecord. Eliud Kipchoge wordt de vierde atleet ter wereld die deze prijs heeft ontvangen.

Eliud Kipchoge
Fotocredit NN Running Team
 

De kopman van het NN Running Team won zowel de Virgin Money London Marathon als de BMW Berlin Marathon in 2018. Hiermee boekte hij de 12 e marathonwinst in 13 starts in de marathon .Hierbij ook Nike’s innovatieve Breaking2-project, waar Eliud Kipchoge  een tijd realiseerde van 2:00:25 in een poging om als eerste mens de marathon binnen de twee uur. te voltooien. Eliud Kipchoge  bereidt zich momenteel voor op de Virgin Money London Marathon die op 28 april wordt gehouden.

Bij ontvangst van de prijs moedigde Eliud de wereld aan om actief te blijven in de sport: “Ik wil mijn fans over de hele wereld bedanken voor al hun steun. Ik geloof dat een rennende wereld een vreedzame wereld is, een sportwereld een gezonde wereld is en dat een sportwereld een plezierige wereld is. “

Eerdere winnaars zijn:

– Francesco Totti – 2018

– Li Na – 2015

– Michael Phelps – 2013

Laureus, dat de Laureus World Sports Academy, Laureus Sport for Good Foundation en Laureus World Sports Awards omvat, is een internationaal liefdadigheidsinitiatief met als tweeledig doel het benutten van sport om sociale verandering te bevorderen, terwijl het ook sportieve uitmuntendheid in al zijn vormen viert .

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *