< terug

Erik Driesen dolgelukkig met vijfde titel op eerste dag NK cross in Kraggenburg

23 februari 2019 (0 reacties)

Kraggenburg-Erik Driesen (AV NOP) was vandaag misschien wel de gelukkigste atleet tijdens het NK-cross masters in Kraggenburg (Noordoostpolder). De atleet uit Vollenhove, lid van de organiserende vereniging NOP, werd voor eigen publiek voor de vijfde keer Nederlands kampioen cross bij de masters. Een indrukwekkende prestatie in de wetenschap dat de bescheiden Vollenhover vorig jaar nog ernstig ziek was. Een verslag van het NK-cross masters

Dames
Het NK-cross dat dit weekeinde in Kraggenburg op het recreatiepark Netl door de AV NOP wordt georganiseerd kende vandaag een stralende start. Met een heerlijk voorjaarszonnetje en vrijwel geen wind genoten toeschouwers en atleten van de eerste dag van het NK. Traditioneel wordt op de eerste dag gestreden om de titels in de master categorieën. Bij de dames was er een prachtige prestatie van de DJA  atlete Paddy Herijgers die haar derde titel masters in de wacht sleepte. Zij klopte na vier omlopen Yvonne Meijer waarmee de ACO-atlete voor de derde keer genoegen moest nemen met het zilver. Petra Hasper van AV de Sprinter uit Meppel was dolgelukkig met het kampioenschap bij de dames 55. “Heerlijk om weer eens de sterkste te zijn in de cross”. Ze won al eremetaal op de weg in de nationale kampioenschappen halve marathon, de marathon en onlangs nog de tien kilometer.  “Mooi om de titel te winnen en dan ook nog eens Anne van Schuppen te kloppen dat is toch een voormalige topatlete”, aldus Hasper na afloop.

Mannen
Bij de mannen 35 was Jeroen Kramer (AV Zaanland) vanaf de start al snel de leider in de wedstrijd samen met Erik Driesen. Het is een mirakel dat Erik Driesen alweer in topvorm is. Vorig jaar werd bij hem in het najaar na hevige buikklachten een levensgevaarlijk bloedstolsel aangetroffen in het bloedvat tussen zijn hart en zijn dunne darm. Hij herstelde wonderbaarlijk en was vandaag vrijwel de sterkste man in de wedstrijd. Bij het inlopen van de laatste ronde was de Vollenhover samen met Jeroen Kramer de eenzame koploper in respectievelijk de mannen 40 en 35 categorie.  Ook in de laatste ronde was er geen tegenstand van betekenis. Kramer liep met kleine voorsprong als eerste over de finish en werd nationaal masters kampioen 35. Driesen was dolgelukkig toen hij als tweede na vier ronden de handen de lucht kon steken. Voor de vijfde keer werd hij de nationaal kampioen ditmaal bij de mannen veertig. Het werd derde zege op rij voor de prijsvechter uit Vollenhove. “Hier ben ik dolgelukkig mee”, aldus Driesen na afloop. Wie zijn voorgeschiedenis kent snapt de gevoelens van Driesen.  Uitzonderlijk blij was ook de Friese atleet Yke Zoetendal. Hij werd de nationaal kampioen bij de mannen 45. Vier jaar geleden wist de Fries nauwelijks van het bestaan van hardloopschoenen en nu werd de machinebankwerker nationaal kampioen. Zoetendal, al winnaar van het zilver tijdens het NK tien kilometer masters enkele weken geleden, is een laatbloeier. In de Leeuwarder Courant laat Zoetendal optekenen dat hij pas op zijn 42e is begonnen met hardlopen en dat hij nu op zijn 46e een tien kilometer in ruim 32 minuten afraffelt.

Tevreden
Zo was het een prachtige dag daar in de polder. “We zijn blij met de opkomst”, aldus voorzitter Cor van den Berg. “Onze mensen hebben keihard gewerkt om dit evenement te laten slagen. We hebben nu al meer inschrijvingen voor het NK-cross dan de afgelopen jaren dus zijn wij bij voorbaat al erg tevreden”. “De eerste dag is goed verlopen. We gaan op voor een prachtige tweede dag met veel media-aandacht bij het NK-junioren en senioren. Wie van atletiek houdt is morgen van harte welkom op onze prachtige crossparcours. Een mooie kans om topatletiek van dichtbij te beleven” aldus van den Berg.

Klik hier voor de uitslagen van alle categorieën

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *