< terug

Fanatieke hardloper waarschuwt in coronatijd: ‘Ga niet zomaar hardlopen’

12 november 2020 (0 reacties)

BERGEN OP ZOOM – Urenlang turen naar een beeldscherm en daarna hardlopen? Veel mensen trekken de stoute schoenen aan. ‘Maar’, waarschuwt Gerben Solleveld in zijn nieuwe boek, ‘ga niet zomaar hardlopen. Dat kan je duur komen te staan.’

Hardlopen is voor menig thuiswerker een uitlaatklep tijdens deze tweede coronagolf. Ieders lichaam roept af en toe om beweging. Wie zomaar gaat hardlopen, komt zichzelf snel tegen, zegt Solleveld in zijn boek met de waarschuwende titel ‘Ga niet hardlopen’.

Met vallen en opstaan ontdekte Gerben Solleveld dat de moderne hardloper zijn levensstijl om moet gooien voor een realistisch resultaat en blessurevrij kilometers maken. In zijn boek onthult hij vier juiste stappen die iedere hardloper eerst zou moeten zetten voordat hij gaat hardlopen. Het boek verschijnt op 14 januari 2021.

Blessureleed

Uit onderzoek van VeiligheidNL (Blessures door hardlopen – Blessurecijfers door C. Stam, oktober 2018) blijkt dat een op de zes blessures door hardlopen wordt veroorzaakt. Het is daarmee, na voetbal, de tweede sport als het gaat over aantallen blessures. Ruim de helft van de blessures ontstaat door overbelasting.

Ervaringsdeskundige

Hoe komt dat? In het boek vertelt Solleveld over zijn meest bijzondere loopervaringen die gek genoeg vaak gepaard gingen met blessures. Sterker nog, de mooiste wedstrijd uit zijn leven, de fameuze Comrades Marathon in Zuid-Afrika, bezorgde hem blijvende zorgen om zijn rug. Hoe komt dat? In dit boek gaat hij op zoek naar antwoorden en komt tot een verrassende conclusie.

Stel vragen aan jezelf

Gerben Solleveld begon zichzelf vragen te stellen die hij nu aan jou stelt: wat is je mindset, hoe sterk ben je, geeft jouw voedingspatroon wel de energie die je nodig hebt, hoe druk is je agenda, hoe vol zit je hoofd? En het belangrijkste: hoeveel uur per dag zit je? Je trainingsschema aanpassen, een paar rek- en strekoefeningen of een bezoekje aan de fysiotherapeut of masseur zijn maar doekjes voor het bloeden en het is wachten op de volgende blessure.

Vier juiste stappen

Volgens Gerben Solleveld zijn er vier dingen om naar te kijken alvorens te gaan hardlopen. Dat zijn vooral lessen die helemaal niets met hardlopen te maken hebben, maar met de invulling van de rest van je leven. Want de manier waarop jij jouw leven invult zegt iets over de resultaten die je met hardlopen behaalt.

Bibliografische gegevens

Lanceerdatum: 14 januari 2021=
ISBN 978-90-830-89973Prijs € 22,50
Titel Ga niet hardlopen
Ondertitel … maar zet eerst deze vier juiste stappen
Uitgave in kleur, met kleurenfoto’s
Genaaid gebrocheerd
Uitgeverij Het Boekenschap, Zelhem

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *