< terug

Futselaar en Fleur Doornwaard winnen Kramprun (uitslagen, foto’s)

10 september 2017 (0 reacties)

Frank Futselaar (AV de Liemers) won zaterdagavond in Varsseveld de zevende editie van de Kramp Run. Bij de dames ging de winst naar de talentvolle Floor Doornwaard (AV de Gemzen). Zij realiseerde een nieuw parcoursrecord.De wedstrijd in Varsseveld wordt steeds meer gezien als een topwedstrijd voor de talenten in de Nederlandse langeafstandsatletiek.

Mannen
De wedstrijd werd gelopen onder ideale omstandigheden, droog weer, geen wind en een graad of zeventien. Na een spannend verloop won de talentvolle Futselaar de wedstrijd door een versnelling in de laatste ronde. Futselaar won met een tijd van 14.28. Futselaar, die vorige week zijn pr op de baan verbeterde tot 14.01 was content met zijn zege.”Heerlijke wedstrijd hier zo kom je er niet veel tegen in Nederland”. Op een tweede plaats finishte de Belg Jan Pierre Weerts in 14.31. De derde plaats was voor zijn landgenoot Kim Ruell in 14.37. Het parcoursrecord bleef in handen van de Duitse topatleet Hendrik Pfeiffer die in 2015 een tijd realiseerde van 14.18.

finish frank futselaar

Kramp Run 2017

Dames
Bij de dames stonden twee grote talenten aan de start.Roos Blokhuis (16 jr) en Floor Doornwaard (17 jr) behoren in hun leeftijdscategorie tot de Europese top. Doornwaard werd dit jaar derde bij het EK 5000 mtr onder 20 jaar.Nationaal kampioene 1500 mtr Roos Blokhuis liet op de 3000 mtr dit jaar bij een wedstrijd in Utrecht de chrono’s stilstaan op 9.14.12. Blokhuis realiseerde daarmee de snelste 3000 mtr allertijden voor een B juniore. De wedstrijd in Varsseveld voor de dames kende een ongemeen spannend verloop.Bij het ingaan van de laatste ronde waren er nog vijf gegadigden voor de eindzege. De slim lopende Floor Doornwaard won de wedstrijd na een indrukwekkende versnelling in 16.42 , een nieuw parcoursrecord bij de dames. Er was een tweede plaats voor Roos Blokhuis in 16.46.De derde plaats ging naar de Belgische Hanne Verbruggen in 16.50. De wedstrijd werd bezocht door honderden toeschouwers waaronder bondscoach Grete Koens. De toekomst voor de Nederlandse damesatletiek op de lange afstand ziet er goed uit.In de wedstrijd ook de jonge Tess van Randtwijk.De AV 34 atlete is nog maar 12 jaar en realiseerde dit jaar bij de de D spelen een tijd van 2.59 op de 1000 mtr.Zij liep in Varsseveld een tijd van 17.58!

Klik op onderstaande foto voor fotoalbum Jan Schellekens

De redactie van hardloopnieuws.nl was aanwezig en maakte opnamen en foto’s van de wedstrijd.