Ad
< terug

Futselaar en Lau voor het eerst Nederlands kampioen cross.

24 februari 2019 (0 reacties)

Jasmijn Lau Fotocredit Iwan Oprins

Kraggenburg- De Nederlandse kampioenen cross zijn dit jaar Frank Futselaar en Jasmijn Lau.Beide atleten veroverden voor het eerst de Nederlandse titel. Een wedstrijdverslag

Dames
Jasmijn Lau was vanaf de start gelijk al de koploopster in de lange cross.De specialist debuteerde als seniore in het kampioenschap en legde gelijk de gevestigde orde haar wil op. Solo en onbedreigd finishte de talentvolle Lau en was na afloop zeer tevreden met haar zege. “Het is zo fijn om te crossen en heerlijk wanneer je vanaf de start voelt dat het goed gaat”. Opmerkelijk was het gevecht daarachter.De kampioene van de laatste twee jaar Andrea Deelstra probeerde nog te forceren maar werd twee ronden voor het einde achtergelaten door Ruth van der Meijden en de verrassend sterk lopende Jacelyn Gruppen. Van der Meijden de laatste tien jaar altijd succesvol bij een NK cross werd de winnares van het zilver en Jacelyn Gruppen was bijzonder verguld met haar bronzen medaille. De HAC atlete trainend bij Team4mile in Groningen liet zien dat ze de aansluiting bij de absolute nationale top heeft bewerkstelligd.

Heren
Frank Futselaar was dolgelukkig met zijn zege. Hij kwam van een trainingskamp in Dullstroom in Zuid-Afrika. De NK 10 km op de weg en het NK indoor 3000 vielen voor mij tegen aldus Futselaar. “Dit is zo bijzonder nu heb ik eremetaal op alle atletiekdisciplines .Indoor,de weg,de baan en nu dan de cross”. Het wedstrijdverloop was heerlijk voor de kenners. Tom Hendrikse debuterend bij de senioren probeerde al in de eerste twee korte omlopen te forceren.Dat was teveel gevraagd toen er door Stan Niesten en de opmerkelijk sterk acterende Jorik van Egdom versneld werd.De steile zandheuvel bij start finish bleek een ware scherprechter. Met nog twee ronden te gaan kreeg de energiek lopende Futselaar enkele meters voorsprong op van Egdom en Niesten. Van Egdom is de zoon van voormalige Nederlands kampioen marathon van Peter van Egdom. De triatleet gebruikt de cross om sterk aan het triathlonseizoen te kunnen beginnen.Hij behoort in de triathlon tot de absolute Europese top. Waar vooraan Futselaar de voorsprong uitbreidde wist in de laatste ronde van Egdom Stan Niesten te lossen. Stan Niesten kende een succesvolle periode na zijn blessure en werd al derde bij het NK 10 km op de weg. Na het goud voor Futselaar was het zilver voor Jorik van Egdom ook bijzonder te noemen. Hij besloot een aantal jaren geleden te kiezen voor de triathlon maar is als atleet ook in staat met de besten te strijden. De derde plaats voor Stan Niesten paste prima in de comeback van deze talentvolle atleet, die wellicht stiekem toch op meer had gerekend.

Bekijk hier alle uitslagen

Futsleaar
Frank Futselaar.Fotocredit Iwan Oprins

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *