< terug

Gaan grote stadsmarathons in Duitsland wel/niet door?

12 augustus 2021 (0 reacties)

In Duitsland zijn grote stadsmarathons in september en oktober nog zeer onzeker tijdens de coronapandemie. Frankfurt en Keulen hebben afgezegd. De marathons in Berlijn, München en Hamburg staan nog wel in de agenda. De massale evenementen vragen veel voorbereiding en het is lastig om plannen te maken, doordat maatregelen versoepeld of aangescherpt worden. De besmettingscijfers kunnen ook zeer verschillend zijn in de steden. En hoe is dat in de herfst en mag er publiek komen? Ook kan het zijn dat de deelname kleiner is, omdat mensen afzeggen uit angst voor besmetting.

Frankfurt (31 oktober) zal niet plaatsvinden ondanks een vergunning. Keulen op 3 oktober gaat ook niet door. Er is een draaiboek met hygiëne-voorschriften, maar het is niet in te schatten hoe de situatie in oktober is, aldus de organisatie. In Keulen is het aantal besmettingen momenteel boven de norm. 
Bij de Hamburg-marathon (12 september) mogen alleen gevaccineerde deelnemers starten. In München (10 oktober) is optimisme over het doorgaan van de marathon. De organisatie stipt wel een ander probleem aan; er zijn vaak minder (oudere) vrijwilligers. De Berlijn-marathon (26 september) wil groots uitpakken. Het is ook een testevenement. Op 22 augustus staat een halve marathon in Berlijn op het programma met 20.000 lopers/loopsters. Voor alle organisaties geldt natuurlijk ook, dat ze naar de financiën kijken. Het kan het einde van de marathon zijn als in de voorbereiding veel kosten worden gemaakt. Als een afgelasting volgt, is er een groot probleem in de begroting. Daarom wordt soms in een vroeg stadium een besluit genomen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd