< terug

Garmin servers nog steeds down. Veel persoonlijke gegevens op de servers

25 juli 2020 (0 reacties)

Al vanaf donderdag 23 juli zijn de Garmin servers down. Tevens zijn de call en chatcentra van het bedrijf niet bereikbaar en ook mails kunnen niet beantwoord worden. Allerlei toonaangevende techsites spreken van een Ramsomware aanval. In dat geval is het vrijwel uitgesloten dat de it medewerkers van Garmin de servers weer in eigen beheer krijgen. Het bedrijf zelf brengt sinds 23 juli geen verklaringen meer naar buiten. Het blijft bij een vage verklaring op 23 juli.

Persoonlijke informatie
Op dit moment zijn de garmin apps nog steeds niet in staat te syncen met jouw sportwatch of navigatieapparatuur. De mededeling die verschijnt is dat er sprake is van serveronderhoud en in andere gevallen van een storing in de servers. De reacties op social media liegen er niet om. Teneur is dat wereldwijd gebruikers het bedrijf een gebrek aan transparantie verwijten. Nu wordt er door velen gespeculeerd over een hack. Wanneer er inderdaad sprake is van een hack zijn de gevolgen enorm. Het bedrijf beschikt via de apps over heel veel persoonlijke informatie van gebruikers waaronder bijvoorbeeld medische gegevens. Garmin ziet zichzelf als marktleider. “Garmin is wereldwijd marktleider op het gebied van kwalitatief hoogwaardige GPS-navigatieapparatuur voor automotive, maritieme, outdoor en fitness doeleinden”.

Hack
Een groot trainingsplatform voor atleten adviseert haar gebruikers om de wachtwoorden voor Garmin te resetten. Het zou Garmin sieren dat het snel met een verklaring komt of er nu wel of niet sprake is van een ramsomware aanval en wat de gevolgen voor de eindgebruikers zijn.Bij een hack zijn de persoonlijke gegevens van talloze gebruikers in gevaar.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *