Ad
< terug

Geen EK cross voor Andrea Deelstra

26 november 2018 (0 reacties)

Andrea Deelstra is een vaste waarde in de Nederlandse damestop maar zondag was het anders. Ze was al voorgeselecteerd voor het EK cross. Afgelopen zondag was de Warandecross het selectiemomenter voor de Nederlandse dames. vijf Nederlandse waren sneller dan Deelstra.Hiedoor was er geen plaats voor haar in de Nederlandse EK ploeg.In haar blog beschrijft ze het verloop van de Warandecross

Vandaag had ik de kans om mij te plaatsen voor het EK cross wat op 9 december in Nederland wordt gehouden. Ik was voorgeselecteerd wegens mijn NK titel en winst in het crosscircuit van het afgelopen jaar. Als voorgeselecteerde atleet, was het mijn taak om bij de beste drie Nederlanders te finishen in de, internationaal sterk bezette, Warandeloop. Geen appeltje eitje, omdat ik wist dat ik nog niet in super goede doen ben. Maar zeker wel een zeer realistisch doel.

Vorig jaar had ik al laten zien dat ik op het huidige Warandeloopparcours goed uit de voeten kan. Het enige wat dit jaar echt anders was, was het ontbreken van de modder. En dat vond ik jammer, want dit betekend dat het parcours sneller / makkelijker was dan vorig jaar.

Nou goed geen excuses, gewoon lopen! En dat deed ik. Na een bewuste rustige start wilde ik een opbouwende race gaan lopen. Het gat naar de derde Nederlandse in de race was te overzien en ik had veel vertrouwen. Vanaf het tweede rondje begon ik in te halen. En halverwege de race was het plan de echte turbo aan te zetten. Ik zeg: “was het plan.” Dit lukte namelijk allerminst. Ik kon die extra versnelling niet vinden. De beleving was er niet, ik kwam niet goed in de wedstrijd. Ik wilde wel, uiteraard!, maar het ging niet.

Als gezegd had ik nog geen super prestatie verwacht vandaag, maar het resultaat van vandaag was echt ondermaats.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *