< terug

Gentse loopmaand met Bashir Abdi

26 januari 2022 (0 reacties)

Foto Björn Paree

Op zondag 13 maart vindt de tweede editie van de Runners’ lab halve marathon plaats in Gentbrugge. De halve marathon wordt ook het officieel Vlaams en Belgisch kampioenschap in 2022. Het loopevent past ook binnen de Gentse loopmaand, want in maart staat lopen centraal in de Arteveldestad.

De Runners’ lab halve marathon lokte vorig jaar veel sterke atleten naar Gentbrugge. Bashir Abdi/RCG was toen de beste met een persoonlijk record van 1u00’30”, waarmee de Gentenaar amper twaalf seconden boven het Belgisch record van Mohammed Mourhit bleef. Het parcours langs de Gentbrugse Meersen en de Scheldedijk is officieel opgemeten en doet op zondag 13 maar ook dienst al het Vlaams en Belgisch kampioenschap. De halve marathon past ook binnen de Gentse loopmaand, want in maart kan je drie weken op rij de loopschoenen aantrekken.

Op zondag 6 maart staat de Sfinx Gent Trail op het programma, een week later vindt de Runners’ Lab halve marathon plaats en op zaterdag 19 maart sluit de Gentse loopmaand af met de Sfinx Ekiden. Ga in maart samen met Belgische en internationale toppers van start op één van de loopevents.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *