Gezahegne breekt vier jaar oud wereldrecord 10 k dames

3 oktober 2021 (0 reacties)

Gezahegne hier op archiefbeeld tweede achter Hissan tijdens de Olympische finale 10.000 mtr

Terwijl de vorige wereldrecordhoudster Jepkosgei bezig was aan haar Londen marathon, dook in Geneve Gezahegne bij een wedstrijd in Genève onder het wereldrecord van Jepkosgei op de 10 kilometer op de weg van de Keniaanse. De dertigjarige atlete uit Bahrein kwam onder perfecte omstandigheden tot een tijd van 29 minuten en 38 seconden. Het is het nieuwe wereldrecord mixed race. Er werd gebruik gemaakt van mannelijke hazen.

De in Ethiopië geboren 30-jarige, die op de Olympische Spelen van Tokio in augustus zilver won op de 10.000 meter achter Sifan Hassan, verbeterde de tijd van 29,43 die in 2017 werd neergezet door Kenia’s Joyciline Jepkosgei.Agnes Tirop, die vorige maand een nieuw record vestigde voor vrouwen op de afstand in een tijd van 30.01, eindigde als tweede met haar mede-Keniaanse Celliphine Chespol als derde.Kenia’s wereldrecordhouder halve marathon Kibiwott Kandie won de mannenwedstrijd in 26 minuten, 51 seconden.