Ad
< terug

Bart van Nunen “Grenzen verleggen”

21 november 2018 (0 reacties)

Voor Bart van Nunen was het alweer twee maanden geleden dat zijn laatste wedstrijd liep: de Marathon van Berlijn. Lees verder in zijn blog.Is dat niet wat overdreven, 2 maanden wachten na een marathon? Ik had zeker wel wat eerder kunnen lopen alweer, maar het was ook wel even lekker zo. Goed de tijd nemen om te herstellen van zo’n extreme inspanning is nooit slecht. Na 4 weken begon het weer echt te draaien en zeker de laatste 2 weken had ik echt het idee dat ik beter was dan ooit. Tijd voor de Zevenheuvelenloop!

Mijn pr bij de Zevenheuvelenloop stond op 45:24 (vorig jaar gelopen) maar ik vond het nou toch wel echt tijd om een keer onder de 45 minuten te lopen. Dit parcours maakt dat toch net wat lastiger: je kan op deze wedstrijd echt wel heel hard lopen, maar een goede indeling en de heuvels op een juiste manier benaderen is cruciaal. In het kort: De eerste 5km is vooral omhoog, dan heb je 5km waarin je eigenlijk even hoog eindigt maar waar wel 2 hele flinke heuvels in zitten, van 10 naar 11km nog een keer een echt lange klim en daarna alleen nog maar omlaag. Dus: niet te hard starten, maar ook weer niet te soft want dan loop je weer bijna alles alleen. Geen makkelijke opgave dus, wel een perfecte wedstrijd om techniek en tactiek te oefenen waardoor het ook gelijk een ideale voorbereiding is op de crosswedstrijden.

Mijn eerste 5km gingen in 14:58, dat was in ieder geval heel netjes want het plan was om ongeveer 15:00 door te komen. Daarna gingen we de bocht om de ”Derdebaan” op. Met de wind vol op kop werd er hier toch wel flink aan gesleurd waardoor ons groepje uit elkaar viel. Heuvelop moest ik wel snel gaan, maar ook weer niet teveel pushen. Omlaag vooral ”laten vallen”, om zo zonder al te veel moeite heel hard te lopen. Zo kwam ik dus gelijk ook een beetje bij van het klimmen en liep ik toch een tweede 5km van 14:53 (doorkomst op de 10km 29:51).

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *