Ad
< terug

Grootste gevangenisuitbraak in de geschiedenis van Gevangenis De Maashorst telt ruim 8.000 deelnemers tijdens 7e Breakout Run

2 juni 2019 (0 reacties)

Natuurgebied De Maashorst kende dit weekend de grootste gevangenisuitbraak van Nederland tijdens de zevende editie van de Breakout Run. Ruim 8.000 deelnemers werden opgesloten en uitgedaagd om via extreme hindernissen hun uitweg te vinden zonder daarbij gepakt te worden door de politie. 

Zaterdag, stipt om kwart voor elf, ontsnapten de zwaarste criminelen uit de gevangenis om zich te kronen tot de ‘Last Man Standing’, waarbij 40 diehards de strijd aan gingen om zoveel mogelijk rondes af te leggen. De winnaar, Jens Nederpel, die het hele jaar met de eer mag streken, legde maar liefst 4 rondes af in 5:22:05. 

Breakout-Run-2019---Persbericht-2
Photography by DRIEQ.com // Driek van der Stam


Naast deze fanatiekelingen was de Breakout Run voor het merendeel van de deelnemers vooral een dag vol sportiviteit, samenwerken en gezelligheid. Maar ook voor hen was het bikkelen, rennen, kruipen en zwemmen. Eenmaal na het verlaten van de gevangenis wachtte hen een zware vluchtroute van 8 km of 14 km waarbij in totaal 45 hindernissen afgelegd moesten worden. 12 obstakels waren dit jaar zelfs voor de ervaren criminelen een verrassing, omdat ze voor het eerst opgenomen waren in het parcours. 

Breakout-Run-2019---Persbericht-3
Photography by DRIEQ.com // Driek van der Stam‘Ik kom superlatieven tekort!’
De meeste ‘gevangenen’ hebben het zwaar, maar toch blijven ze lachen. “Dit is geweldig!”, zegt één van de ‘criminelen’. “De verhaallijn voorafgaand van het evenement, de echt tot in de detail uitgewerkte gevangenissfeer met de acteurs, de opgebouwde adrenaline en het hele terrein met de meest professionele hindernissen. Het was afzien, maar ik doe volgend jaar weer mee. Het was een hele warme, maar onvergetelijke dag!”
Vanaf half 7 waren de ‘jeugdcriminelen’ tussen de twaalf en vijftien jaar aan de beurt om hun weg naar de vrijheid te vinden, waarna de traditionele Night Run op het programma stond. Hetzelfde parcours, maar dan in het donker met een hoofdlamp op.
Zondag vanaf 10 uur was het de beurt aan de criminelen die op zaterdag nog vast zaten. Vanaf half 4 werden ze gevolgd door de boeven van 6 t/m 11 jaar oud. Speciaal voor de 910 jonge sportievelingen (incl. 520 begeleiders) was een verkorte vluchtroute van 2 km of 4 km aangelegd. “Ik vond het echt super leuk en ik was niet bang”, zei een stoere ‘boef’. 

Breakout-Run-2019---Persbericht-4

Onvergetelijke editie
De organisatie kijkt terug op een onvergetelijke editie: ‘’Mede dankzij alle vrijwilligers en partners kunnen we terugkijken op een geslaagde en sfeervolle editie vol met sportiviteit en gezelligheid. De grootste gevangenisuitbraak van Nederland is heel soepel verlopen en we hebben al veel complimenten mogen ontvangen. Volgend jaar zullen we er wederom alles aan doen om deze editie met een vernieuwd parcours en nog grotere en professionele obstakels te overtreffen.”, zegt Luuk van der Doelen, organisator van de Breakout Run.

Breakout-Run-2019---Persbericht-5

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *