< terug

Gruppen rijgt persoonlijke records aaneen en laat NK bewust schieten.

21 september 2020 (0 reacties)

Al eerder liep Jacelyn Gruppen persoonlijke records op de 5000 en de 3000 mtr. Dit weekeinde kwam er een persoonlijke record bij op de 10.000 mtr. Gruppen doorbrak voor het eerst de 34 minuten grens.

Jacelyn Gruppen stond deze week voor een moeilijke keuze. Zou ze deelnemen aan het NK 10.000 meter of deelnemen aan een avondwedstrijd in Hengelo waar de kans op PR groter zou zijn? Bij het NK zou er een grote kans zijn dat ze alleen zou komen te lopen en lagen de medailles ook niet direct in haar bereik. Bij de avondwedstrijd zou er een groepje van start gaan met een haas, precies in het tempo dat aansloot bij de vorm die Jacelyn heeft. “Na lang wikken en wegen koos ik toch voor de avondwedstrijd in Hengelo” Ondanks een iets te langzame eerste kilometer, kon Jacelyn tot het 5 kilometer punt goed profiteren van de haas. “Na een doorkomst in 17.06 viel de groep helaas terug en ging ik alleen verder. Kon nog wel wat atleten inhalen, maar niet meer samenwerken.”  De laatste ronde moest Jacelyn Gruppen alle zeilen bij zetten om nog een tijd onder de 34 minuten te halen. Ze sprintte uiteindelijk naar een mooi PR van 33.59.59.

Bron Team4Mijl

Redactie hardloopnieuws
Bij het NK in Leiden werd Diane van Es derde met een eindtijd van 34.29. Gruppen zou met haar eindtijd in Hengelo verzekerd zijn van brons

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *