Ad
< terug

Hac 63 atleten winnen medailles bij het NK 10 km in Schoorl

11 februari 2019 (0 reacties)

Atletiekvereniging Hac’63 was zondag met veel atleten vertegenwoordigd op het NK 10 km in Schoorl.Er werden twee medailles behaald

iris Velting

Junioren

Iris Velting meisjes A liep deze afstand voor de eerste keer. De eerste vijf km ging te langzaam ze versnelde de tweede helft van de race. De tweede vijf km ging met een minuut sneller. Uiteindelijk kwam ze net te kort voor de eerste plaats. Ze werd knap tweede in een tijd van 38.34. Ondanks zilver was ze teleurgesteld omdat er meer inzat. Jan Bouwknegt kwam als elfde over de eindstreep in een geweldige tijd van 33 minuten. Nick Kerkhof liep deze afstand voor de eerste keer.Hij werd met 38.53 19e.

jacelyn Gruppen

Jacelyn Gruppen vierde

Bij de elitedames was het een spannende strijd in een sterk deelnemersveld. Susan Krumins liep direct weg bij de start en werd Nederlands kampioen. Kim Dillen liep al na de eerste kilometer op een tweede plaats en behaalde het zilver. HAC atlete Jacelyn Gruppen liep daarachter met zes andere dames. Er vielen steeds meer dames af en Jacelyn bleef met Jasmijn Lau over. Ze streden samen om het brons. In de eindface van de wedstrijd moest Jacelyn Gruppen in een scherpe bocht een klein gaatje laten en daar maakte Jasmijn Lau het verschil. Jacelyn Gruppen werd vierde in een tijd van 34’06” min. Ze liep een sterke race maar helaas net niet beloond met een medaille.

Ine Strijker
Ine Strijker mocht uitkomen in bij de dames 40+. Bij de eerste lange klim moest ze al wat tijd inleveren maar pakte hierna de race weer goed op. Helaas vielen de klimmetjes wat zwaar en ze liep niet helemaal zoals gehoopt. Vanaf kilometer zeven kon ze in een groepje blijven lopen. Uiteindelijk kwam de HAC atlete als derde over de finishlijn in 40.30. Het betekende een bronzen medaille

Heren

Jannes Dolfing heren 50+ werd elfde in zijn categorie met een tijd van net binnen de 38 min. Hij was daarmee zeer tevreden. Dit was de eerste keer dat hij in deze categorie uitkwam.

Alwin Heijting

Alwin Heijting

Alwin Heijting kwam uit op de 30 km in Schoorl.Deze afstand was geen NK. Direct vanaf de start liep hij in een mooi groepje met twee Belgen en een atleet van Haag atletiek. Inmiddels regende het flink. De beginfase verliep sneller dan de planning er werd veel samengewerkt in dit groepje. Het werd uiteindelijk een harde strijd met de twee Belgische atleten. Na 20km werd er door hen versneld en moest Heijting alleen verder. Hij kon het tempo redelijk strak houden. Het resulteerde in een derde plaats met een tijd van 1.42.12 .

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *