Ad
< terug

Hardloopseizoen begint: ’Finishen is een verslaving’

12 januari 2019 (1 reactie)

Het is de aftrap van het hardloopseizoen. En meteen de meest beruchte loop: de Egmond Halve Marathon. Telegraaf-verslaggever Ilan Sluis staat ook aan de start. Maar vraagt zich wel af: waarom willen wij per se zo’n uitdaging?

Startnummer 12542 van de Egmond Halve Marathon ligt sinds een paar weken zorgvuldig opgeborgen in de envelop klaar. Na een knieblessure die me een jaar heeft beziggehouden, sta ik voor de tweede keer in mijn leven aan de start. Als ik de 21,2 kilometer uitloop, is dat een overwinning op mezelf en de orthopeed die me afraadde nog te hardlopen.

Lees hier verder

Reacties

  • Jan Roose
    1 Op 12
    Wat weten verslaggevers tegenwoordig toch weinig over het verleden van het hardlopen. "Aftrap van het hardloopseizoen" lees ik tot mijn verbazing. Hooguit de eerste grote wedstrijd van 2019 en moeten we daar blij mee zijn. Het hardloopseizoen begint en stopt eigenlijk niet meer. Ik ben nog van de oude stempel en voor mij hoeven een Zevenheuvelenloop, de halve van Egmond en al die andere lange afstanden niet in de winter. Van eind oktober tot begin maart moeten ambitieuze hardlopers vooral crossen. Toen dat in een grijs verleden wel gebeurde kon je nog spreken van seizoenen. De wegwedstrijden begonnen ergens in maart met de eerst de Zilveren Molenloop in Leiden en later de 20 van Alphen. Dat liep dan door tot ergens eind oktober met een paar uurlopen of een 15 km in Zoetermeer begin november. Veel van die wegatleten liepen in de zomermaanden regelmatig wedstrijden op de atletiekbaan over 3000, 5000 en 10000 meter om de snelheid aan te scherpen. Deze en al die andere journalisten moeten maar eens opzoeken hoe de resultaten toen waren en dan vooral in de breedte.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *