Ad
< terug

Hellen Berger de Vries: “de halve marathon van Harderwijk is een ontzettend goed georganiseerde wedstrijd”

11 maart 2019 (0 reacties)

De Zwolse Hellen Berger de Vries was gisteren na afloop volgens dagblad de Stentor nog bijzonder ontstemd over de chaos in de halve van Harderwijk. Vandaag verklaarde ze in het sportprogamma BVSC van NPO radio 1 dat ze volgend jaar weer aan de start zal staan van de halve marathon van Harderwijk. “Het is een ontzettend goed georganiseerde wedstrijd” aldus Berger de Vries

Hellen de Berger de Vries verklaarde vandaag in het sportprogramma BVSC van NPO radio 1 dat tijdens de wedstrijd al verschillende vrijwilligers hadden verklaard dat iedereen verkeerd liep. “Ik vroeg nog wat gaan we eraan doen”. Het antwoord was volgens de Vries dat we gewoon moesten doorlopen. Het gevolg was dat tal van lopers verkeerd liepen. Presentator Stef Clement (zelf voormalig profwielrenner) maakte duidelijk dat bij het wielrennen iedereen zelf verantwoordelijk is voor het kennen van het parcours. Dat is bij het hardlopen niet het geval aldus Berger de Vries. Ze verklaarde dat haar doel was om haar eigen parcoursrecord te verbeteren (1.24.30). Dat kwam er dus niet meer van. Doordat de kop van de wedstrijd verkeerd werd gestuurd ontaardde de finish in een chaos. Na afloop werd door de organisatie besloten dat er geen uitslag van de halve marathon en de tien kilometer werd bekend gemaakt.

Op de vraag of ze volgend jaar weer aan de start zou staan antwoordde de Zwolse lange afstandsloopster: “Zeker weten het is volgend jaar de veertigste keer en bij goede gezondheid wil ik weer meedoen. Het is een ontzettend goed georganiseerde wedstrijd”

Hier uitzending terugluisteren vanaf 54.07

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *