< terug

Hendrik Pfeiffer sneller dan olympische limiet in Sevilla marathon.Negentien mannen binnen de 2.10.

23 februari 2020 (0 reacties)

Zowel Hendrik Pfeiffer (2:10:18 uur) als Anja Scherl (2:28:25 uur) bleven zondag in de Sevilla marathon onder de limiettijd voor de Olympische Spelen in Tokio. Hendrik Pfeiffer besloot zelfs nog tijdens de wedstrijd om te gaan finishen. In de snelle marathon finishten de eerste negentien mannen binnen de 2.10.

Doorgelopen
Het zou een testrun moeten zijn. Het werd een onvergetelijk marathon voor de ook veel in Nederland acterende Hendrik Pfeiffer. Hendrik Pfeiffer (TV Wattenscheid 01) liep 72 tellen onder de Olympische limiet van 2.11.30.De bescheiden Duitse lange afstandsloper finisht in 2:10:18 uur bij de marathon van Sevilla en bereikte de achtste plaats op de Duitse ranglijst allertijden met de toptijd. Hendrik Pfeiffer eindigde 27e in een veld van wereldklasse Anja Scherl (LG Telis Finanz Regensburg) bleef ook onder de Olympische limiet. Zij werd achtste en was 65 seconden sneller dan het doel van Tokyo in 2:28:25 uur. In hetzelfde veld finishte Vastenburg als 25e in 2.33.Hendrik Pfeiffer voltooide een zeer gelijkmatige race in Sevilla. Hij passeerde de halve marathon na 65:25 minuten. De tweede helft liep hij bijna een halve minuut sneller en liep de gewenste negatieve split. Het was niet van tevoren duidelijk of de Wattenscheider de race zou doorlopen. De marathon was eerder gepland als een test voor een latere race. Hij zelf dacht aan Londen.

Hendrik Pfeiffer: “Dit was mijn dag vandaag”
Maar omdat het nog steeds goed ging op kilometer 30, besloot hij door te gaan en beloonde zichzelf met een Olympische deelname. “Dit was mijn dag vandaag, ik ben blij dat ik hier in Sevilla ben begonnen”, zei een zeer gelukkige Hendrik Pfeiffer. “Mijn grote carrièredoel was altijd een tijd van 2:10 uur en een start bij de Olympische Spelen.”

Hendrik Pfeiffer had in 2016 al aan de Olympische norm voor Rio voldaan, maar moest vanwege een blessure de start opgeven. De protegé van Tono Kirschbaum kan nu samen met zijn trainingspartner Amanal Petros (TV Wattenscheid 01) naar de Olympische Spelen reizen. De 24-jarige had zijn marathondebuut in december met een uitmuntende 2:10:28 uur afgesloten.

Anja Scherl gaat voor tweede Olympische start na 2016
Anja Scherl liep ook een gecontroleerde race. Zij liep de eerste halve marathon in 73:53 minuten en was iets minder dan een halve minuut langzamer in het tweede deel. De vrouw uit Regensburg staat op dit moment op een derde plaats achter Melat Kejeta (hardloopteam Kassel; 2:23:57 uur) en Katharina Steinruck (Eintracht Frankfurt; 2:27:26 uur) in de race voor maximaal drie Olympische tickets . Een aantal andere Duitse toplopers proberen nog sneller te zijn in marathonraces in april.

Snelle marathon
De breedte bovenaan was op zondag enorm in Sevilla. Dat toont de 27e plaats van Hendrik Pfeiffer ondanks een goede 2:10:18 uur. De race won de Ethiopische Mekuant Ayenew met een snelste seizoentijd en parcoursrecord van 2:04:46 uur. De eerste negentien atleten liepen allemaal binnen de 2.10. Juliet Chekwel (Oeganda) was de snelste vrouw in Sevilla met 2:23:13 uur.

Uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *