Ad
< terug

Het Open NK Trappenloop 2018

5 december 2018 (0 reacties)

Doorzettingsvermogen, karakter en lef zijn dé ingrediënten waarmee de deelnemers van het Open NK Trappenloop op zondag 9 december 2018 de top kunnen bereiken. Het startschot voor de race klinkt onderaan de Alphatoren in Enschede, welke met 101 meter het hoogste gebouw van Overijssel is. De Alphatoren telt 28 verdiepingen en 455 traptreden. Behalve de strijd om de titel snelste traploper en -loopster van Nederland, wordt ook dit jaar weer gestreden om de titel snelste brandweerman. Deze helden doen mee voor het Nederlands Kampioenschap als zij het parcours met bepakking d.w.z. volledige persoonlijke bescherming en aangesloten ademlucht, van ± 13 kilo afleggen!

De recordhouder op het parcours van de Alphatoren is nog altijd Jeroen Vochteloo, met een tijd van 1 minuut en 57 seconden (2015). Bij de dames is dit Chantal Wiggers, met een tijd van 2 minuten en 30,9 seconden (2014). Jeroen Vochteloo, winnaar van vorig jaar, is er dit jaar weer bij. Gerko Floor winnaar van 2016 zal ook dit jaar weer strijden om de titel te bemachtigen. De tijd van de snelste brandweerman staat op naam van Maarten Jansen. Hij bereikte de top in 3 minuten en 20 seconden (2015).

De wedstrijd wordt erkent door de Tower Running World Association. Reden voor traplopers uit andere landen om deel te nemen. Dit jaar uit Duitsland, Belgie en Spanje.
Omdat het Elefant Open NK Traplopen een open NK is kan iedereen zich aanmelden! Dit doe je via www.trappenlooprace.nl.
De eerste deelnemer start om 12:00 uur aan de voet van de Alphatoren aan de Boulevard 1945 te Enschede. De jeugd tot 16 jaar bijt de spits af, gevolgd door de brandweermannen om 14:00 uur. Vervolgens zullen de gehandicapte atleten van Stichting de Springplank de 455 traptreden trotseren. De race zal worden afgesloten door de mannen en vrouwen overal, met de waarschijnlijk snelsten als laatste lopers. De prijsuitreiking is rond 14:30 uur, wederom aan de voet van de Alphatoren.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *