Ad
< terug

Het tweede huis van Roy Hoornweg

27 januari 2019 (0 reacties)

Portugal, Monte Gordo, the place to be voor hardlopend Europa in de winter. Het is goedkoop, alle faciliteiten voor een sporter zijn er en het heeft de meeste zonuren in de winter. Niet gek dat coach Addy twaalf jaar geleden juist deze plek had uitgekozen. Nog jong en onbevangen, met dromen en fantasieën, zat ik daar. Over een groot team, met extra begeleiding en het zal toch wat zijn als er op ten duur een eigen fysiotherapeut mee gaat om je elke dag te behandelen. Hoe hard zou je dan kunnen trainen?

In twaalf jaar en 18 bezoeken aan Monte Gordo, kan er veel gebeuren, maar mijn fantasieën van toen kwamen afgelopen 5 januari uit. Ik ging samen met een fysio richting Portugal. Ik sloot mij aan bij het grootste/sterkste team van de Wereld, het NN running team. Er werd getraind, hard getraind, samen met de wereldtop met Joshua Cheptegei  uit Oeganda als aanvoerder. Om de dag lag ik op de behandeltafel. Ook al was mijn taak te hazen tijdens de zware baantrainingen, mijn niveau ging van 2 naar 7, mijn benen gingen steeds beter voelen. De professionaliteit spatten er helemaal vanaf, toen de manager en een fotograaf werden ingevlogen. Interviews, filmpjes en heel veel foto’s. Wat een ervaring. Ik draag met trots het opvallende witte jack van het NNRT. Laat die haasklussen en wedstrijden maar komen.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *