< terug

IJzersterke vierde plaats Maureen Koster EK 5.000 mtr (video wedstrijdverslag en uitslagen)

18 augustus 2022 (0 reacties)

Maureen Koster is er net niet in geslaagd een medaille te veroveren op de 5.000 meter bij de EK in München. Na een knappe race kwam ze met 15.03.29 als vierde over de finish. De Duitse Konstanze Klosterhalfen werd de opvolgster van Sifan Hassan als Europees kampioene.

Het succes van Koster is ook het succes van haar trainster Grete Koens. De voormalige bondstrainster nam vorig jaar juli Koster onder haar hoede. Het was in een periode waar Koster er zelfs van plan was wellicht te stoppen met de actieve atletieksport. Koster prodcueerde onder leiding van Koens een reeks aan persoonljke records. “Ik ben nog nooit zo goed geweest”, aldus Koens. Diane van Es het talent uit de atletengroep van Koens werd met 15.26.44 dertiende in de eindrangschikking.

https://youtu.be/-ASETWWeEJc

Bekijk hier de reactie van Koster na afloop van de race.

Pas in de slotfase rukte Koster op naar voren. Op dat moment waren de Duitse Konstanze Klosterhalfen (eerste), de Turkse Yasemin Can (tweede) en de Britse Eilish McColgan (derde) al ver van de Nederlandse verwijderd. In een tijd van 15.03,29 werd ze vierde. Koster eindigde nog nooit zo hoog bij een onderdeel op een internationaal outdoortoernooi.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *