< terug

Inschrijving 44e editie Keiencrossen van start

11 oktober 2019 (0 reacties)

Hardloopliefhebbers uit de regio kunnen zich weer gaan voorbereiden voor de jaarlijkse crosscompetitie van Atletiekvereniging Keien. Op maandag 14 oktober gaat de voorinschrijving van de 44e editie van de Keiencrossen van start. Vier crosswedstrijden staan weer op de kalender en vinden plaats in de bosrijke omgeving van Uden.

prachtige locaties in bosrijke gebieden loopt. De cross is er, net zoals de meeste wegwedstrijden, voor hardlopers van alle niveaus.
Crossen heeft als bijkomend voordeel dat het zorgt voor een toename van kracht in je hele lichaam en een verbetering van je conditie. Veel hardlopers gebruiken de cross dan ook om de basis te leggen voor een goed wegseizoen in het voorjaar.

Crosskalender
De aftrap van het crossseizoen vindt plaats op zondag 24 november in de bossen bij Naat Piek met de PNEM-cross. Op zondag 5 januari staat de Bedafcross op het programma, gevolgd door De Pannekoekenbakkercross op zondag 2 februari. De crosscompetitie wordt op zondag 8 maart afgesloten in het sportpark van Uden met de Parkcross.

Crossklassement
Deelnemers die zich voorinschrijven voor de Senioren 10km doen automatisch mee met het klassement van de Keiencrosscompetitie. Bij elke cross kunnen deelnemers punten verzamelen op basis van hun uitslag. De drie beste uitslagen vormen de eindscore in het crossklassement. De top drie van het eindklassement zal na afloop van de Parkcross worden gehuldigd in de kantine van atletiekstadion De Kuip in Uden.

Inschrijven en meer informatie
Voorinschrijven is mogelijk tot zaterdag 23 november via www.inschrijven.nl. Vul de zoekterm ‘Keiencrossen’ in om op de juiste pagina terecht te komen, waar informatie te vinden is over het inschrijfgeld, het tijdschema en de diverse leeftijdscategorieën.
Deelnemers die niet voorinschrijven maar wel willen deelnemen, kunnen zich bij elke cross ook ter plaatse nog na-inschrijven in de tent van het wedstrijdsecretariaat tot een kwartier voor de start.
Voor eventuele vragen kan er contact worden opgenomen met de organisatie via keiencrossen@dekeienatletiek.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *