< terug

Inschrijving 62e Plantsoenloop Groningen van start

18 juni 2019 (0 reacties)

Vanaf vandaag kunnen sportievelingen zich weer inschrijven voor de klassieker van het Noorden: de Plantsoenloop Groningen. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement lopen deelnemers door hét groene hoogtepunt van Groningen: het prachtige Noorderplantsoen. Deelnemers kunnen, afhankelijk van hun leeftijd, kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km. 

De Plantsoenloop is de oudste en gezelligste loop van Groningen. Deze mooie en uitdagende klassieker van het Noorden gaat dwars door het groene en heuvelachtige Noorderplantsoen met afstanden voor lopers van alle leeftijden. Tijdens de 62e editie kunnen deelnemers kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km met een sfeervolle start en finish op de Oranjesingel. Speciaal voor de scholen en verenigingen is het ook weer mogelijk om in te schrijven als groep.

“De Plantsoenloop is hét evenement voor de hele familie. Jong en oud kan mee doen aan een afstand naar keuze. Het is de ideale combinatie tussen gezelligheid, sport en entertainment samen met je vrienden, klasgenoten, kennissen of familie. Kom samen met de opa’s en oma’s, want ook publiek is elk jaar weer van harte welkom!”, aldus Michelle Mencke, projectmanager van de Plantsoenloop Groningen. 

Goede doel
Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is net als de afgelopen twee jaren ook dit jaar het goede doel van de Plantsoenloop. De stichting zet zich in om het verblijf voor opgenomen kinderen en ouders zo aangenaam mogelijk te maken en noodzakelijke extra’s te realiseren waardoor kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Middels de verkoop van speciaal ontworpen ‘Vrienden’ pleisters en door de donaties van deelnemers hopen zij een mooi bedrag bijeen te brengen om een ziekenhuis meer als ‘thuis’ te laten voelen. Deelnemers kunnen hiervoor zelf een actieplatform aanmaken.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf vandaag – individueel of als school/vereniging – via www.plantsoenloop.nl/deelnemen. Vorig jaar was het evenement met meer dan 3.000 lopers uitverkocht. Lopers die verzekerd willen zijn van een startbewijs dienen zich tijdig online in te schrijven.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *