< terug

Inschrijving vier Mijl Groningen grootste loopfeest van Noord-Nederland geopend

16 juni 2022 (0 reacties)

GRONINGEN, 16 juni 2022 – Op zondag 9 oktober lopen vele duizenden deelnemers van Haren naar Groningen. Dat doen zij tijdens De 35e editie van de 4 Mijl van Groningen; het grootste loopfeest van Noord-Nederland.

Het evenement is op 16 juni feestelijk geopend op de Vismarkt in Groningen. Op dat moment ging ook de inschrijving van start. ‘We kijken uit naar een onvergetelijke editie. Dit is hét loopfeest van Noord-Nederland. Iedereen is welkom”, zegt Johan Meijer van organisator Golazo Noord-Nederland.

“Samen met onze partner Menzis willen we middels dit evenement mensen in de regio Groningen op een verantwoorde manier in beweging krijgen. Daarnaast is de maatschappelijke betrokkenheid van belang voor de regio. We werken hiervoor onder meer samen met onder andere FC Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanze Hogeschool en vele lokale horecaondernemers.”

Rijke historie

De 4 Mijl van Groningen is uitgegroeid tot een volksfeest voor de stad Groningen en omgeving. De charme van het evenement is de toegankelijke afstand en het diverse deelnemersveld. Van jong tot oud. De 4 Mijl is unieke ervaring voor iedereen. Er worden kansen gecreëerd om kinderen en volwassenen meer te laten bewegen, mee te laten doen en te inspireren dat een gezonde levensstijl samengaat met plezier.

De 4 Mijl van Groningen kent een rijke historie. De 6,437 kilometer werd voor het eerst gelopen in 1987 en kent ieder jaar weer een rijk deelnemersveld uit binnen-en buitenland. Het record bij de mannen stamt uit 2011, toen liep de Keniaan Vincent Yator de 4 Mijl in een tijd van 17:06. Het record bij de vrouwen is iets minder oud. In 2013 liep Viola Kibiwot het parcours in 19:14. 

4mijl4you_002

Doe de 4 Mijl anders

Doe de 4 Mijl anders! Naast de traditionele 4 Mijl vindt op zaterdagavond 8 oktober de 11e editie van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra plaats. Bij de 4Mijl4You doen deelnemers het net even anders dan bij de reguliere 4 Mijl. Zij volgen exact hetzelfde parcours, maar dan op een alternatieve wijze zoals wandelend, op skates, in een rolstoel of met een kinderwagen. Zolang het op wandeltempo is, kan en mag het allemaal. Tijdens deze bijzondere 4 Mijl staat plezier voorop en dat spat er ook vanaf. 

Goede doel

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is de komende jaren het goede doel van de 4 Mijl. Anders dan eerdere jaren is gekozen voor een meerjarensamenwerking. De 4 Mijl is een geweldig platform om de groeiende bewegingsarmoede te bestrijden. “Wij zijn trots dat we de komende vijf jaar het goede doel van het grootste loopfeest van Noord-Nederland zijn”. Zegt een woordvoerder van het Jeugdfonds. 

De opbrengsten van de Charity run gaan naar twee projecten: het mogelijk maken van het meedoen aan sport- en cultuuractiviteiten binnen verenigingen voor kinderen die hier vanwege financiële beperkingen geen deel van kunnen uitmaken en naar het project ‘De Meer en Beter Bewegen Tour’.

Via de Meer en Beter Bewegen tour gaan de 4 Mijl van Groningen en FC Groningen samen met Lycurgus en Donar de wijken in om jongeren te inspireren meer te bewegen en meer aan de sport te doen. “Door de koppeling tussen het Jeugdfonds, de topsportclubs en de 4 Mijl van Groningen kunnen we echt een verschil maken.”

Inschrijven

Inschrijven is vanaf nu mogelijk via www.4mijl.nl of via www.4mijl4you.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *