< terug

Isaac Kimeli had op sneller gehoopt in Rome maar is toch tevreden met seizoen

20 september 2020 (0 reacties)

Isaac Kimeli liep donderdag tijdens de Diamond League in Rome een nieuw persoonlijk record op de 3.000 meter. Hij finishte als zesde in 7’47″48, maar had op meer gehoopt. Toch kijkt hij tevreden terug op een moeilijk seizoen, waarin eerst het coronavirus en daarna een kleine knieblessure hem afremde.

In zijn laatste wedstrijd van het seizoen ging Isaac Kimeli/OEH gezwind mee met de kopgroep, die na een kilometer in 2’30 passeerde. Achteraf gezien bleek dat tempo te hoog voor hem. “Het ging goed tot in de laatste twee ronden. De start bleek uiteindelijk te snel voor mij, maar ik had geen andere keuze dan meegaan en had ook niks te verliezen. Als ik mij in de tweede groep had gezet, had ik 7’57 gelopen. Daar ben ik niks mee”, legt Isaac zijn racetactiek uit.

“Toen de Italiaan Crippa vertrok, kreeg ik het moeilijk. Ik heb nog geprobeerd om zelf het tempo te maken in de achtervolging, en toen de Nederlander Foppen mij passeerde deed ik er alles aan om mee te schuiven, maar het ging gewoon te hard. Ik moest hem laten gaan en probeerde op mijn eigen tempo de finish te bereiken.”

Hoewel hij gehoopt had om minstens vijf seconden sneller te lopen, kan Isaac toch leven met het resultaat. “Ergens mag ik tevreden zijn. Ik heb er alles aan gedaan, maar de voorbereiding was niet ideaal omdat ik pas maandag vernam dat ik mocht deelnemen. Maar ik ontken niet dat de chrono tegenvalt. In topvorm moet ik 7’35 aankunnen. In februari en maart was ik sterker dan ik nu ben, maar daarna ben ik gevallen met de fiets. Pas sinds een maand ben ik echt weer stevig aan het trainen.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *