< terug

Jacob Kendagor voelt zich moreel vermoord door onterechte dopingschorsing

20 november 2019 (0 reacties)

De Keniaanse langeafstandsloper Jacob Kendagor kreeg eind oktober het bericht dat hij niet meer verdacht wordt van het overtreden van de antidopingregels opgesteld door de Keniaanse atletiekfederatie. Hij spreekt van morele doodslag door de Keniaanse antidopingorganisatie (AIU).Onderstaand zijn verklaring

Op maandag 29 oktober ontving ik een bericht van de Athletics Integrity Unit (AIU) dat de aanklacht tegen mij, dat ik een overtreding van een antidopingregel zou hebben begaan, is afgewezen. Dat de tijdelijke schorsing die mij op 5 juli 2019 werd opgelegd, is opgeheven. Dat ik niet langer wordt tegengehouden om deel te nemen aan wedstrijden of andere atletiekactiviteiten. Het is voor mij sinds 5 juli een moeilijke tijd geweest. Zowel mentaal als financieel. Het werd mij niet toegestaan ​​om mijn sport te beoefenen, hierdoor geen inkomen en publiekelijk al veroordeeld. Ik denk dat de AIU het verkeerd doet. Naar mijn mening zijn ze momenteel bezig met een heksenjacht, vooral op Keniaanse atleten. Doping mag natuurlijk niet. Elke normale persoon weet dat al lang. Maar om de naam van de betreffende atleet direct op de AIU-website te plaatsen in het geval van een vermoeden is hetzelfde als iemand moreel vermoorden. De naam van de verdachte atleet wordt zonder meer door de media breed overgenomen en vervolgens in allerlei artikelen veroordeeld. Dat noem ik morele moord. Voor mij is dat net zo misdadig als een echte fysieke moord. Ik vraag me af hoe integer de Athletics Integrity Unit zelf is. Ze hadden de zaak binnenshuis moeten houden en alleen naar buiten moeten treden met een naam als er een beslissing door een onafhankelijke rechter was genomen. Ik ken atleten die hetzelfde doormaken en die lopen nu met zelfmoordgedachten. De AIU moet in de spiegel kijken en zich afvragen wat ze veroorzaken. Gelukkig heb ik tijdens de laatste moeilijke periode onbeperkte ondersteuning gekregen van mijn vrouw en familie, mijn manager en mijn advocaat, de heer Reece Mwany. Ze hebben me nooit laten vallen. Ik dank hen tot in diepst van mijn hart

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd