< terug

Jamaicaans sprinttalent test positief (video)

28 augustus 2019 (0 reacties)

Opmerkelijk dopingnieuws uit Jamaica. De 100m nationale recordhoudster scholieren en wereldkampioene U-20 Briana Williams heeft positief getest op het verboden medicament diureticum Hydrochlorothiazide (HCTZ). Dit meldt vandaag de website Flotrack

Het B-monster van Williams bevestigde de ontdekking van het diureticum in een WADA-test, volgens RJR Sports in Jamaica. Diuretica zoals HCTZ kunnen de aanwezigheid van andere verboden stoffen zoals anabole steroïden maskeren. Het wordt meestal voorgeschreven om hoge bloeddruk te behandelen.

Williams (17) en haar advocaten zullen deze dopingovertreding de komende weken betwisten op een disciplinaire hoorzitting. De tienerster heeft ontkend en beweert dat de positieve test het resultaat was van een vrij verkrijgbaar medicijn.

Emir Crowne, de advocaat van Williams, vertelde Reuters dat het medicijn was aangegeven op het dopingcontroleformulier van de sprintster bij de Jamaican Trials in juni, waar de stof werd gevonden. Crowne zei dat het diureticum dat in de test werd gevonden niet tot de vermelde ingrediënten op het medicijn behoorde, maar een test op het medicijn zelf bevestigde de aanwezigheid van de verboden stof.

Williams eindigde als derde op de 100 meter van de dames tijdens de nationale kampioenschappen op 21 juni en kwalificeerde zich voorlopig voor de IAAF Wereldkampioenschappen 2019 in Doha. In die race vestigde Williams, die naar de middelbare school in Florida gaat, het nationale middelbare schoolrecord van 10.94.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd