Ad
< terug

Jip Vastenburg: “Ik ben super blij! Vanaf de start liep het heel makkelijk.”

27 november 2018 (0 reacties)

Jip Vastenburg was afgelopen zondag de beste Nederlandse atleten in de Warandeloop.Onderstaand haar ervaringen.

Moegestreden, maar met een gebalde vuist, kwam Jip zondagmiddag over de streep in de Warandeloop. Niet gek ook. Ze werd in Tilburg namelijk tweede en daarmee verzekerde zichzelf van een EK ticket. Dat was een doel, mede omdat de Europese kampioenschappen op 9 december eveneens in Tilburg worden georganiseerd. “Ik ben super blij! Vanaf de start liep het heel makkelijk.”

In de Warandeloop hoefde Jip zondag alleen de Zwitserse Fabienne Schlumpf voor te laten gaan. Dertien seconden na de winnares kwam ze zelf over de streep, na een mooie strijd. “We begonnen met een kopgroep van vier”, kijkt Jip terug. “Mijn tactiek was om gewoon mee te lopen en niet veel kopwerk te doen. Ik wilde zorgen dat ik erbij bleef.”

Dat pakte goed uit. “Er viel er één af, waarna ik overbleef met Fabienne en Maureen Koster. Zij liepen even bij mij weg, maar in het zand kwam ik terug. Daarna ging Fabienne er vandoor en stapte Maureen helaas uit, met nog twee ronden te gaan. Dat was ook voor mij jammer, want samen kun je toch meer. Lang bleef het verschil tussen Fabienne en mij vervolgens gelijk, maar in de laatste ronde merkte ik wel dat ik het niet meer dichtkreeg. Toen kreeg ik ook wat steken en heb ik mezelf niet meer teveel gepust. Ook omdat ik wist dat dit genoeg was voor een EK ticket.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *