< terug

Jip Vastenburg: Mooie eerste marathontijd in de boeke

23 februari 2020 (0 reacties)

Met een mooie eindtijd van 2.33:40 uur heeft Jip Vastenburg haar eerste marathon voltooid. In Sevilla liep ze zondagochtend een heel vlakke race. Hier het verslag op haar eigen website

De complete wedstrijd zat Jip Vastenburg op kilometertijden van 3.38 en 3.37 minuten. Het zorgde ervoor dat ze gedurende de marathon steeds weer lopers inhaalde. Waar ze na 5 kilometer als 242e totaal en 24e vrouw doorkwam, wist ze als 149e van het totale deelnemersveld te finishen en werd ze 14e bij de vrouwen.

“Ik ben heel erg blij vooral ook de manier waarop ik heb gelopen”, laat Jip Vastenburg vanuit Spanje weten. “Ik denk dat ik gelijk goed aanvoelde welk tempo ik zou aankunnen. En dat blijkt ook wel uit de splits, hahaha.” Er zat amper een verschil tussen de diverse doorkomsttijden die na elke vijf kilometer ook online te volgen waren. “Op 25 kilometer zat ik ook nog een mooie groep. Die viel uit elkaar, maar daarna heb ik nog heel veel mensen ingehaald.”

Trots
Een jaar geleden maakt Jip Vastenburg haar marathondebuut in Sevilla. Toen moest ze na 24 kilometer uitstappen. De organisatie in Sevilla was echter goed en dus stond Jip Vastenburg er nu opnieuw aan de start. “Ik ben trots dat ik hier ben teruggekomen om te lopen. Op veel momenten heb ik er intens van genoten en op sommige momenten iets minder natuurlijk, haha. Ik ben heel blij dat ik door kon gaan terwijl mijn lichaam zei ‘dit doet pijn’.”

Lees hier op haar website

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *