Ad
< terug

Jubilerende Wiezoloop pakt uit met nieuw parcours en sterk deelnemersveld.

4 juni 2018 (0 reacties)

Wierden-De Wiezoloop in Wierden kent een rijke traditie en is al jaren een echte wegklassieker in de Nederlandse wegatletiek. De tien kilometerwedstrijd door het centrum van Wierden pakt bij haar twintigste verjaardag extra uit. Een nieuw parcours en een aansprekend internationaal deelnemersveld is het verjaardagscadeau aan alle atletiekliefhebbers. De 20e Wiezoloop wordt op zaterdag 16 juni georganiseerd.

Nieuw parcours
Met een nieuw parcours voor de tien kilometer is de organisatie erin geslaagd om een snelle omloop te realiseren. Na een kort aanloopstuk worden er drie ronden gelopen. Ronden die bijna volledig op asfalt worden gelopen en met vrijwel geen hoogteverschillen. Het is het summum voor elke hardloper, lopen op een snel en volledig gecertificeerd parcours.

Ethiopische topatleten.
De Wiezoloop heeft een prachtige erelijst van internationale winnaars en behoort tot de snelste wegwedstrijden in Nederland. Voor de jubileumuitvoering is de organisatie erin geslaagd een groot aantal snelle atleten te interesseren. Wierden heeft een bijzondere band met atletiekgrootmacht Ethiopië. Zo won de latere internationale marathontopper Tsegay Kebede zijn eerste Europese wedstrijd in Wierden (2007). Dit jaar zal zijn talentvolle landgenoot Yigrem Demelash (23) debuteren in Wierden. Demelash heeft een persoonlijk record van 26.51.11 op de 10.000 mrt. en werd daarmee vierde in de Olympische finale 10.000 mrt. van Rio. Hij lijkt klaar om een waardige opvolger te worden van zijn illustere landgenoot Kebede. Ook bij de dames is Ethiopië hofleverancier. Yenenesh Derene (18) en Tsehay Gemechu (19) staan nog aan het begin van een veelbelovende carrière en lopen Wierden een eerste Nederlandse wegwedstrijd.

Battle of Africa.
De Wiezoloop heeft voor haar jubileumuitvoering gekozen voor een mix van atleten uit een aantal belangrijke Afrikaanse atletieklanden. Naast Ethiopië is ook Kenia sterk vertegenwoordigd in Wierden. De Keniaan Geoffrey Koech (24) heeft een persoonlijk record van 28.29. Vitalis Kwemoi uit Oeganda behoort in zijn land tot de top 10.000 mrt. lopers. Lange afstandsloper Berhane Tesfaye vertegenwoordigt in de Wiezoloop Eritrea.Met ook nog een aantal atleten uit Marokko is er sprake van een heuse “battle of Africa” in de Wiezoloop.

Onder de 28 minuten
Met de mix van deze atleten en de keuze voor een nieuw snel parcours is het mogelijk dat er in Wierden voor het eerst de magische grens van de 28 minuten wordt doorbroken. Maar zelden wordt dat in een Europese tien kilometer wegwedstrijd gepresteerd.

Snelle tijden
Ook de complete regiotop is vertegenwoordigd en daarmee zal de Wiezoloop een groot aantal snelle tijden opleveren. Door de grote dichtheid van het deelnemersveld is er een unieke kans voor de regionale talenten om de eigen persoonlijke records aan te scherpen.
Voor publiek en media is er een unieke aangelegenheid om de internationale en regionale top in een wedstrijd in actie te zien.

Meer info op www.wiezoloop.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *