< terug

Justie Grillet blijft op zoek naar balans tussen intensiever trainen en blessurevrij geraken

19 april 2019 (0 reacties)

De achillespeesblessure die haar al het hele winterseizoen hinderde, blijft Justien Grillet parten spelen. Het is voor de specialiste van de 400 meter horden, momenteel op VAL-stage in Turkije, constant zoeken naar een balans tussen voldoende trainen en heel blijven.

“Van een ideale voorbereiding is zeker geen sprake”, vertelt Justien Grillet/VS vanuit het Turkse Belek. “Mijn achillespees blijft opspelen. Het ging een tijd goed, maar toen ik met het specifiekere werk begon, kreeg ik terug last. Ik bekijk nu van dag tot dag ik hinder heb en pas op basis daarvan de trainingen aan.”

Dat de blessure zo lang blijft aanslepen, begint stilaan frustrerend te worden. “De stap zetten naar de specifieke trainingen wil niet lukken, hoewel het daar tijd voor is. Ik ben wel nog altijd een goeie basis aan het leggen. Het is wachten tot ik eens een maand voluit kan doortrainen, maar momenteel moet ik nog regelmatig een weekje alternatieve trainingen inlassen. Gelukkig is het hier in Belek ideaal voor zowel loop- als alternatieve trainingen.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *