< terug

Keiencrossen langer uitgesteld

8 november 2020 (0 reacties)

Het kabinet heeft vorige week de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verlengd tot medio december. Dit heeft atletiekvereniging De Keien uit Uden doen besluiten om ook de Bedafcross van zondag 3 januari van de wedstrijdkalender te schrappen.

Drie weken geleden kwamen De Keien met een eerste update ten aanzien van de start van de Keiencrosscompetitie. Er werd toen al een streep gezet door de PNEM-cross, de aanvankelijk start van het crossseizoen op zondag 29 november. Nu de overheid de reeds afgekondigde maatregelen heeft verlengd tot medio december, zal ook de Bedafcross van zondag 3 januari van de crosskalender verdwijnen.

Organisator Jeroen Raijmakers geeft aan dat het erg jammer is dat ook de tweede wedstrijd niet door kan gaan. “Het kabinet komt medio december met een nieuwe update, het is voor ons dan te kort dag om begin januari een wedstrijd te organiseren. Maar we hebben natuurlijk alle begrip voor de verlengde maatregelen. De gezondheid van de lopers, toeschouwers en vrijwilligers staat bij De Keien altijd voorop”.

Met een streep door de eerste twee crossen van de Keiencrosscompetitie, zal er van een echte competitie in ieder geval geen sprake meer zijn, vervolgt Raijmakers. “We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen en zullen in het nieuwe jaar bekijken of de Pannekoekenbakkercross op zondag 7 februari en de Parkcross op zondag 14 maart wel door kunnen gaan”.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *