< terug

Kenianen Edwin Kimaiyo en Caroline Jepchirchir voeren startlijsten München aan

15 september 2023 (0 reacties)

Kopgroep München marathon 2022. Foto Norbert Wilhelmi

De Kenianen Edwin Kimaiyo en Caroline Jepchirchir behoren tot de favorieten tijdens de München marathon op 8 oktober. Met persoonlijke records van respectievelijk 2:09:12 en 2:26:11 voeren ze de startlijst aan van Duitslands op drie na grootste marathon. De organisatoren van de 37e editie van de verwachten een deelnemersveld van ongeveer 22.000 lopers, inclusief wedstrijden op kortere afstanden. Ongeveer 7.000 van hen zullen de marathon lopen, die start en finisht in het beroemde Olympisch Stadion van München – net als de Olympische race in 1972. Inschrijven voor de München marathon kan nog steeds op: www.generalimuenchenmarathon.de

Een jaar geleden maakte de München marathon een indrukwekkende comeback voor de elite. Al meer dan 20 jaar was er geen internationale wegwedstrijd in München. Toen besloten de organisatoren om ook topatleten te contracteren en ze werden beloond met twee mooie parcoursrecords: De Kenianen Philemon Kipchumba en Agnes Keino klokten respectievelijk 2:07:28 en 2:23:26. 

“In 2022 kwamen we met succes terug met een internationaal deelnemersveld en het is nu ons doel om onze positie op dit hogere niveau verder te verstevigen. De parcoursrecords van vorig jaar bewezen dat ons parcours niet alleen erg aantrekkelijk is wat betreft de bezienswaardigheden, maar ook erg snel is. Een weekendtrip naar München is zeker de moeite waard,” zei Race Director Gernot Weigl. 

Edwin Kimaiyo keert terug naar München met het voordeel dat hij het parcours kent. Een jaar geleden werd de Keniaan vijfde in het Olympisch Stadion met 2:11:02. In 2017 klokte hij zijn PB van 2:09:12 in Shanghai. De 37-jarige is een zeer ervaren marathonloper, die in 2011 een mooie derde plaats behaalde in de marathon van Berlijn met 2:09:50. Het was de race waarin mede-Keniaan Patrick Makau het wereldrecord verbrak met 2:03:38. Cosmas Kiplimo is daarentegen nog een nieuwkomer in de internationale wegwedstrijden. Hij maakte zijn internationale debuut een jaar geleden tijdens de Linz Marathon in Oostenrijk, waar hij in 2:09:44 de elfde plaats behaalde. Dit voorjaar toonde hij opnieuw zijn goede vorm, toen hij derde werd in Genève met 2:10:44.

Sebastian Hendel keert ook terug naar de München marathon . De Duitser liep zijn debuutmarathon in de Beierse hoofdstad in 2022 en behaalde een mooie 2:10:37 en een vierde plaats. Dit voorjaar klokte de 27-jarige 2:11:29 bij de Vienna City Marathon in ongewoon warme omstandigheden. Sebastian Hendel wil in oktober in München de volgende stap in zijn marathoncarrière zetten, waar hij een tijd onder de 2:10 wil lopen. Als hij zijn doel bereikt, zou hij een van de eerste atleten moeten zijn die over de finish komt in het Olympisch Stadion. 

Keniaanse atleten domineren ook de startlijst bij de vrouwen. Met een persoonlijke besttijd van 2:26:11 is Caroline Jepchirchir de nummer één. De 35-jarige liep deze persoonlijke besttijd een jaar geleden in Enschede, Nederland, toen ze vierde werd. Een van haar uitdagers is de Keniaanse Tecla Chebet. Hoewel ze nog niet heeft deelgenomen aan grote internationale marathons is de 32-jarige buitengewoon succesvol geweest: Tecla Chebet won zes van haar zeven internationale marathons. Dit jaar won de Keniaanse de marathon van Linz met een persoonlijk record van 2:27:18.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd