< terug

Kimeli en Rooms topfavorieten BK cross

24 februari 2023 (0 reacties)

Isaac Kimeli en Lisa Rooms. Dat zijn zondag de twee topfavorieten op het BK veldlopen in het Park Van Laken om Michael Somers en Mieke Gorissen op te volgen. Wie de twee Crosscup-leiders wil vloeren, zal van goeden huize moeten komen.

Na zijn sterke vertoning op het KVV in Diest, is Isaac Kimeli/OEH zondag de te kloppen man. De bronzen medaillewinnaar van het recentste EK cross kan er zijn vierde titel op zak staken. Cadeau zal hij die kampioenentrui echter niet krijgen. Guillaume Grimard/DCLA beloofde alvast om het hem zo lastig mogelijk te maken. Met onder meer Dorian Boulvin/CABW en Lucas Da Silva/RFCL zijn er nog medaillekapers op de kust.

Bij de vrouwen is de kans groot dat er net als in de voorbije CrossCup-manches een tweestrijd komt tussen Lisa Rooms/AVLO en Cloé Herbiet/WACO. Maar andere vrouwen zoals Sofie Van Accom/ACHL en Nina Lauwaert/ACW hebben in het verleden al zoveel bewezen dat je ze nooit kunt afschrijven.

De korte cross belooft opnieuw een spektakelstuk te worden. Er zijn een handvol favorieten met in de eerste plaats man in vorm Tibaut Vandelannoote/FLAC. Ook Maxime Delvoie/CSDY, Stijn Baeten/DCLA, Valère Hustin/SER en Ziad Audah/CABW mogen hardop dromen van een titel of medaille.

Bij de vrouwen start Annelies Nijssen/ATLA met veel vertrouwen na haar demonstratie in Diest. Mariska Parewyck/EA, Lotte Scheldeman/ALVA en Marie Bilo/ASVO zijn ook allemaal in uitstekende doen.

Het BK cross geldt overigens als testevent voor het EK veldlopen dat op 10 december op dezelfde omloop betwist zal worden.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *