Ad
< terug

Kipserem de snelste ooit in Rotterdam, Nageeye verpulvert Nederlands marathonrecord

7 april 2019 (0 reacties)

De 39ste editie van de Rotterdam Marathon is een prooi geworden voor Marius Kipserem. De Keniaan, ook winnaar in 2016, zegevierde in een knappe tijd van 2.04.11.Daarmee verbrak hij het parcoursrecord van Duncan Kibet, die in 2009 2.04.27 liep.

Abdi Nageeye viel met een vierde plaats buiten het podium, maar scherpte zijn nationale toptijd wel aan. De Nederlander snoepte bijna twee minuten van zijn in oktober 2017 best gelopen prestatie af: 2.06.18.

Kipsrem

Lees hier verder

Abdi Nageeye na afloop
Blijdschap want ik had kramp in de rechterhamstring.Kon nog wel versnellen niet te geloven. In 2014 naar Kenia verhuisd om gedurfd te kunnen  lopen en vandaag komt het eruit. Was wel bewust om eigen tempo te lopen daarom liet ik af en toe een gaatje vallen. Had ook steken in de zij maar de fysio in Kenia zei ga dan keihard drukken dan gaat het vanzelf weg.  Ik heb goed getraind en dat bleek in de laatste kilometers toen ik nog kon inhalen. Ik weet zeker dat het nog sneller kan aldus een blije Nageeye na afloop

Khalid Choukoud
Khalid Choukoud is blij met 2.13.39  .Moest het helemaal alleen doen en daar ben ik ongelofelijk blij mee.Nu eindelijk weer de marathon uitgelopen.Dat was hier de missie.Nu kan ik mij opmaken voor een snelle najaarsmarathon.  Dan wil ik mij gaan kwalificeren voor de Olympische marathon van Tokio

Koen Naert
Koen Naert hoopte op nog sneller maar dit is fantastisch. Greep toch nog net naast nationaal record van Vincent Rousseau. Hij trapte een Keniaan op de hak tijdens een drinkpost. Naert over dat voorval. “Dat werkte door mijn hoofd.Ik kom uit de zorgsector en dat moest ik van mij af zetten. Ben erg tevreden met mijn eindtijd. De tekst op actionwall Pappa je kan het heeft mij gestimuleerd”.

Schermafbeelding 2019-04-07 om 12.02.23

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *