< terug

Kwalificatie-eisen en procedures voor de Olympische Spelen van 2020 bekend gemaakt.

4 juni 2019 (0 reacties)
Kwalificatie-eisen en procedures Olympische Spelen 2020 Tokio. De kwalificatie-eisen en kwalificatie procedures voor de Olympische Spelen 2020 (Tokio) zijn vandaag bekend gemaakt.

Toelichting Nationale prestatie eisen Olympische Spelen
De nationale prestatie-eisen via het IAAF ranking systeem zijn op een aantal onderdelen afwijkend van de internationale prestatie-eisen. In overleg met NOC*NSF is overeengekomen dat de internationale eisen in onvoldoende mate voldoen aan de algemene uitgangspunten voor deelname waarin een reële kans om door te dringen tot eindronden, finales of beslissende wedstrijdfasen wordt geborgd. De vereiste ranking posities zijn daarbij gesteld op 75% van van de internationale ranking positie in die gevallen waar het meer dan 32 ranking posities betreft. Voor de marathon geldt een zogenaamde tijd-of strijd kwalificatie-eis.

Tweede kans via ranking
Atleten die hebben voldaan aan de IAAF entry standard (in de kwalificatie-eisen opgenomen in de tabel onder “IAAF-eis”) hebben daarmee voldaan aan de kwalificatie eis en zullen worden voorgedragen aan NOC*NSF. Atleten die niet aan deze IAAF entry standard hebben voldaan kunnen zich plaatsen via de vermelde ranking positie na het sluiten van de kwalificatieperiode op 29 juni 2020. De publicatie van deze uiteindelijke ranking staat door de IAAF aangekondigd op 1 juli 2020. De betreffende atleten zullen na deze datum worden voorgedragen aan NOC*NSF.


De eisen en de procedures

In de volgende downloads vind je de kwalificatie-eisen en procedures

De kwalificatie-eisen voor de Olympische Spelen Tokio 2020

De kwalificatie-eisen van de IAAF / IOC
Plaatsing via ranking
Nederlandse atleten die zich niet via de limieteisen hebben gekwalificeerd is er nog een mogelijkheid omdat via de wereldranglijsten alsnog te realiseren.Dat maakt dat de wereldranglijsten een belangrijke rol spelen bij de definitieve uitzending naar de spelen. Waar staan de Nederlanders op dit moment? Controleer dat hier . De lijsten zijn geschoond dus drie atleten per land.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *