Ad
< terug

Lange afstanden geschrapt bij Diamond League: ‘Belediging voor de Afrikaanse lopers’

20 maart 2019 (0 reacties)

„Het is een belediging voor de Afrikaanse lopers.” Atletenmanager en voormalig langeafstandsloper Jos Hermens is glashelder in zijn afkeer van het besluit loopnummers boven de 3.000 meter vanaf 2020 niet meer in het programma van de Diamond League op te nemen.

De wereldatletiekbond IAAF wil vernieuwen, dat begrijpt Hermens, maar hij vindt dat voorzitter Sebastian Coe en de zijnen doorschieten in hun renovatiedrift. Zijn vrees is dat op termijn lange afstanden, zoals de 5.000 en 10.000 meter, volledig van de baan naar de weg verdwijnen. Dus ook bij EK’s en WK’s en vooral de Olympische Spelen, omdat ook binnen het IOC een sterke hang heerst naar meer snelle en sexy disciplines ten koste van traditionele en tijdrovende onderdelen. De tv-stations en jongeren moeten bediend worden.

Lees hier verder

2
Eliud Kipchoge (Global)

Eliud Kipchoge
Wereldrecordhouder marathon Eliud Kipchoge is het eens met zijn manager. “De 5000m is cruciaal geweest voor mijn carrière en heeft me geholpen de atleet te worden die ik nu ben. Ik geloof in een loopbaan op lange termijn waar het presteren op de baan kan uitmonden in een geweldige marathonloopbaan. Ik hoop dat toekomstige atleten de mogelijkheid hebben om exact hetzelfde pad in hun loopbaan te volgen”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd