Ad
< terug

Louise Carton heeft door blessurelast moeite de moed erin te houden

13 november 2018 (0 reacties)

Ze hoopte gezond en wel aan de wintertrainingen te kunnen starten en een brede basis uit te bouwen, maar een achillespeesblessure houdt Louise Carton al wekenlang aan de kant. De specialiste van de 5.000 meter geeft eerlijk toe dat ze soms moedeloos wordt van alle blessurelast.

“Al twee maanden ben ik amper aan het lopen”, vertelt Louise Carton/ACME. Het gaat op sportief vlak niet zo goed met de West-Vlaamse. Na het EK in Berlijn was ze wel nog fit en trainde ze nog even verder. “Tot eind augustus ben ik rustig blijven doortrainen. Geen zware trainingen, maar blijven onderhouden. In de eerste helft van september ben ik op vakantie geweest, een zalige reis.”

Na de deugddoende vakantie liep het mis. “De eerste weken was er een contractuur in mijn kuit, maar die was snel onder controle. Nu ben ik helaas al enkele weken aan het sukkelen met mijn achillespees. Het is begonnen aan de hiel, en daardoor heb ik op een andere manier mijn achillespees belast, waardoor die ontstoken geraakte. Eerst was er gezegd dat ik de trainingen voorzichtig mocht opdrijven, maar op een gegeven moment begon het echt pijn te doen.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *