Ad
< terug

Michel Boeting is boos op IAAF.Afrika wordt niet serieus genomen

4 april 2019 (0 reacties)

Atletenmanager Michel Boeting wordt in het NRC aan het woord gelaten over het onzalige plan van de IAAF om de lange afstandsnummers steeds verder terug te dringen bij de grote atletiektoernooien. Citaat van Boeting „Misschien is het niet eens bewust racisme, noem het tribalisme, maar voor mij staat vast dat Afrika niet meetelt.”

Besluiten IAAF
Zijn woede komt voort uit een reeks van besluiten door de IAAF. Eerst was er het besluit om de het WK cross nog maar een keer in de twee jaar te organiseren.Daarna de beslissing om het deelnemersveld van de Olympische marathon van Tokio te beperken tot 80 in plaats van 150. Als klap op de vuurpijl kwam de beslissing van de IAAF om de steeple en de 5000 te weren uit het programma van de Diamond League wedstrijden. Boeting krijg steun van zijn collega managers Jos Hermens en Marc Corstjens. Voor hen is het duidelijk dat de Afrikanen de dupe zijn van deze maatregelen. De IAAF wil het atletiekprogramma aantrekkelijker maken voor de tv producenten. Boeting vind het onbegrijpelijk dat de IAAF buigt voor wedstrijdorganisatoren die beweren geen kaartjes meer te kunnen verkopen omdat er altijd een Afrikaan wint.

Dutch Battle
Het ligt allemaal erg gevoelig weet ook van Louran van Keulen die ooit in Nederland de marathon van Utrecht dacht te kunnen organiseren met alleen maar prijzen voor de Nederlandse atleten. Het zou een echte Dutch Battle moeten worden. De organisatie werd beticht van discriminatie en moest zich zelfs verantwoorden voor de Commissie Gelijke Behandeling.
Van Keulen verklaart in het NRC dat hij nog altijd achter het plan staat.
Overigens blijven de Afrikanen de grote marathons beheersen met snelle tijden. De Europese lopers lopen eenvoudig niet snel genoeg.

Lees hier het artikel in het NRC

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd