Mwangangi wint 40e CPC (video)

De City Pier City loop is een prooi geworden voor de Keniaanse lopers. De nummers een, twee en drie komen allen uit Kenia. John Mwangangi won de veertigste editie van de loop in een tijd van 1.00.26.De 24-jarige winnaar was op de halve marathon zes seconden sneller dan zijn landgenoot Jacob Kendagor. Ezekiel Chebii finishte als derde.
Khalid Choukoud werd de nieuwe NL kampioen bij de mannen. Koen Raymaekers werd tweede, Ronald Schröer derde. Bij de dames verrastte Jip Vastenburg door de titel te grijpen. Ze klopte Ruth van der Meijden en Kim Dillen.De tijden vielen tegen in deze jubileumuitvoering van deze CPC

9 maart 2014 (0 reacties)

Choukoud en Vastenburg worden nationaal kampioen

SiteObject components: item

Nationaal kampioen

De CPC in Den Haag gold ook als Nederlands kampioenschap halve marathon. Die titel was een prooi voor Khalid Choukoud. Koen Raymaekers werd tweede en Ronald Schröer legde beslag op de derde plek.Choukoud, die in zijn thuisstad de titel prolongeerde, vond het best een lastige wedstrijd: "Het waren warme omstandigheden, daar hou ik van. Maar er was te veel wind voor een hele goede tijd. Het maakt niet uit, ik wilde maar één ding en dat was Nederlands kampioen worden."

Lees hier verder

De tijd is teleurstellend. De organisatie had ingezet op een tijd van 59 minuten en gehoopt, gezien de weersomstandigheden, op een nieuw parcoursrecord of zelfs een wereldrecord. Maar er werd geen tijd rond de 58.30 gelopen, maar boven het uur. Het tempo lag laag in de eerste kilometers waardoor er geruime tijd een grote kopgroep was.

Als eerste loste topfavoriet Atsedu Tsegay uit Ethiopië. Uiteindelijk kwamen er vijf Kenianen door in de kopgroep na 15 van de 21 kilometer: Ezekiel Chebii, Jacob Kendagor, Edwin Kipyego, John Mwangangi en Ezrah Sang. Sang moest het viertal als eerste laten gaan en vlakbij de pier van Scheveningen moest ook Kipyego, de winnaar van vorig jaar, zijn rivalen laten gaan. Chebii haakte niet veel later ook af.