< terug

Na twee jaar afwezigheid is de Stadsloop Appingedam weer terug.

6 mei 2022 (0 reacties)

Na een onderbreking van twee jaar kan er dit jaar weer een Stadsloop in Appingedam worden gehouden. Het evenement heeft met de komst van een nieuwe hoofdsponsor de naam Huis & Hypotheek Stadsloop gekregen.

De laatste editie zal voor veel deelnemers nog goed in het geheugen staan, omdat het onder extreme en tropische omstandigheden werd gehouden. Het is lange tijd stil geweest rond de organisatie van de Stadsloop. Achter de schermen heeft het bestuur een vernieuwing ondergaan en hebben enkele bestuursleden afscheid genomen. Er zijn er nieuwe leden bereid gevonden de bestuurlijke taken over te nemen. Het bestuur bestaat uit voorzitter Bert Schonewille, secretaris Wietze de Vries, penningmeester Okko Vrij en de leden Bert Guns en Wim Dijkstra. Het nieuwe bestuur heeft de taak opgepakt om in een korte voorbereidingstijd de 24e Stadsloop Appingedam te organiseren, compleet met Kidsrun en Peuterrun. Op zaterdag 25 juni vindt dit loopevenement weer plaats. ‘Het is de bedoeling om er een spannende, gezellige en feestelijke dag van te maken’, laat het bestuur weten. Dat heeft ervoor gekozen om de opzet te veranderen. Alle hardlopers starten gezamenlijk om na afloop ook tegelijk een feestje te kunnen bouwen op het kerkplein, met een goede DJ. De wandelaars starten een half uur later, om zodoende geen hinder te veroorzaken voor de hardlopers. Ze lopen wel hetzelfde parcours.

Goede doel: Fietsmaatjes Eemsdelta
Een belangrijke verandering is dat het loopevenement een regionaal goed doel wil ondersteunen. Dat is Fietsmaatjes Eemsdelta geworden. Een nieuw project in de gemeente. Het is de bedoeling veel geld in te zamelen voor de aanschaf van een duofiets en dat er een onderkomen gerealiseerd kan worden voor Appingedam en omgeving. Verzekeraar NH 1816 heeft hiervoor een bedrag van €5000 beschikbaar gesteld. „Wel dienen wij ons als organisatie van deze loop ook dit bedrag bij elkaar te krijgen,” vertelt Bert Guns, aandrager van dit goede doel. „Dit moet haalbaar zijn.”De nieuwe website en de inschrijving voor de Stadsloop gaat komende week open. Voor de eerste 24 inschrijvingen is een Hema-taartenbon beschikbaar.

Peuterrun als eerste
Op zaterdag 25 juni begint de Stadsloop om 16.30 uur met de Peuterrun, gevolgd door de Kidsrun. Dit is een speciale loop voor alle kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar. Elke deelnemer krijgt een mooi functioneel hardloopshirt en een medaille. Meedoen is het belangrijkste en voor de eerste drie kinderen in elke leeftijdscategorie is er nog een mooie beker te winnen.

Wedstrijd
Om 18.30 uur klinkt het startschot voor de wedstrijd over de 5 en 10 kilometer. „We verwachten dit jaar wederom snelle tijden,” zegt Bert Schonewille. „Er zijn veel lopers uitgenodigd. In tegenstelling tot eerdere jaren worden er geen startgelden betaald, maar wordt er een mooi bedrag beschikbaar gesteld voor de snelle lopers. Hierbij is het prijzengeld evenredig verdeeld over de mannen en de vrouwen.”
Direct na de wedstrijdloop start de Bedrijvenloop over 5 km. „We hopen meer dan 50 teams op de been te krijgen,” aldus Schonewille. „Het gaat dan zeker om de gezelligheid, maar ook voor de prestaties zal hard worden gestreden door de teams, zo weten we ut het verleden.”De grootste groep lopers zal deelnemen in de recreantenloop over 5 en 10 km. Ook hier zijn mooie prijzen beschikbaar. De afsluitende wandeltocht start om 19.00 uur.

Originele parcours
De Stadsloop gaat weer over het originele parcours van vijf kilometer, met de lus door de wijk Hoflanden, om zo weer terug te komen op de Westersingel. Dit parcours vindt het bestuur aantrekkelijker, doordat de lopers door de woonwijk lopen en ook nog voor het huis van Kees Bijmolt langskomen, vele jaren het boegbeeld van de Stadsloop Appingedam.De organisatie is nog steeds op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen het parcours op te bouwen, af te breken, bij de inschrijvingen en waterposten. Wie wil meehelpen kan zich wenden tot één van de bestuursleden.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *