< terug

Naam van de nieuwe trainer van Sifan Hassan blijft maar onbekend

30 januari 2020 (0 reacties)

De Telegraaf pakt vandaag uit met een bijdrage van de sportredactie inzake de nieuwe coach van Sifan Hassan. Volgens de Telegraaf is het nog steeds onduidelijk wie de nieuwe coach moet worden van de Nederlandse sportvrouw 2019.

Haar manager Sander Ogink kan volgens de Telegraaf nog geen uitleg geven en de technisch directeur van de atletiekunie Ad Roskam wordt ongeduldig. Begrijpelijk aangezien we nog maar enkele maanden van de start van de Olympische Spelen verwijderd zijn. In december zou er volgens de Telegraaf al duidelijkheid worden geschapen tijdens een persconferentie maar deze werd gecanceld en Hassan vertrok naar de VS(Portland)om daar te gaan trainen. Ze mocht na de schorsing van haar coach Salazar gebruik blijven maken van de Nike faciliteiten in Portland. In december was volgens de Telegraaf de naam van een coach al bekend maar de kritische Sifan Hassan zou deze afgewezen hebben. De Telegraaf informeert bij haar manager Sander Ogink en die geeft aan dat Hassan nu prima traint op de schema’s van een nieuwe coach waarvan vooralsnog de naam geheim wordt gehouden. Er zou eerst duidelijkheid moeten komen of er wel een klik is met Hassan. Er is volgens de manager geen enkel contact meer met haar oude coach Salazar.Deze is voor vier jaar geschorst door het Amerikaanse antidoping agentschap wegens meerdere overtredingen van de dopingregels. Contact met hem is dan voor atleten ook niet toegestaan. In maart zou Hassan van start gaan tijdens het WK halve marathon in Polen. Tot zover de berichtgeving in de Telegraaf.

Lees hier de bijdrage in de Telegraaf

Pete Julian
De nieuwe coach zou wel eens Pete Julian kunnen zijn. De Duitse atlete Klosterhalfen die ook tot het Nike Oregon Project behoorde traint sinds de schorsing van Salazar al met Pete Julian. Julian was de hulptrainer van Salazar en sinds het vertrek van Salazar zijn zeven atletes uit het Nike Oregon Project bij hem gaan trainen waaronder Klosterhalfen.Het Duitse talent won bij het afgelopen WK het brons op de 5000 mtr

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *