< terug

Nageeye cancelde Lake Biwa marathon door trainingsachterstand. Lake Biwa weert publiek vanwege coronavirus

2 maart 2020 (0 reacties)

Abdi Nageeye zou aanvankelijk komende zondag van start gaan in de Japanse klassieker, de Lake Biwa marathon. Maar door een geringe trainingsachterstand besloot Nageeye daar niet van start te gaan en zijn voorjaarsmarathon in Rotterdam te lopen. Dit meldt vandaag RTL nieuws. Nageeye heeft zich al geplaatst voor de Olympische marathon van Sapporo. In Japan

Geen publiek naar Lake Biwa marathon
Overigens is in Japan de angst voor verdere verspreiding van het coronavirus groot. Zo mochten afgelopen zondag er een recreanten meedoen met de Tokio marathon. De organisatie van de Lake Biwa marathon kondigde ook een aantal opmerkelijke maatregelen aan.
De organisatoren hebben mensen gevraagd niet langs het parcours te gaan staan om de verspreiding van het COVID-19 coronavirus te voorkomen. Mensen die betrokken zijn bij de race worden gevraagd om maskers te dragen en hun handen te wassen, en alcohol ontsmettingsmiddelen worden verspreid als maatregelen tegen infectie. De prijsuitreiking na de race in een lokaal hotel en de 1000 m wedstrijd voor basisschoolleerlingen tijdens de marathon is geannuleerd om het aantal verzamelde mensen te verminderen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *